Ce am invatat de la 1500 de oameni: Top 15 lectii incercate pentru a avea o casnicie fericita si o familie frumoasa

Ce am invatat de la 1500 de oameni: Top 15 lectii incercate pentru a avea o casnicie fericita si o familie frumoasa
Kudika
18 Iulie 2013

Citeste acest ghid extrem de util in cea mai grea, surprinzatoare si frumoasa calatorie pe care o vei face vreodata: calatoria vietii!

Gerontologul Karl Pillemer, profesor de cercetare umana in cadrul Colegiului de Ecologie umana al Universitatii Cornell, a efectuat un proiect de cercetare extrem de interesant numit "The Legacy Project".

Proiectul, care este inca in derulare, a antrenat peste 1500 de persoane in varsta. Folosindu-se de anumite metode social-stiintice, Karl Pillemer a adresat urmatoarea intrebarea celor 1500 de subiecti: "De-a lungul vietii voastre, care au fost cele mai importante lectii pe care le-ati invatat si pe care ati dori sa le transmiteti mai departe celor tineri?"

Gerontologul a triat raspunsurile, le-a selectat pe cele mai intelepte si le-a adunat intr-o carte numita "30 Lessons for Living: Tried and True Advice from the Wisest Americans" (30 de lectii pentru a trai: Sfaturi adevarate si incercate de la cei mai intelepti americani) Site-ul www.happyhealthylonglife.comne prezinta pe scurt cele 30 de lectii pentru a trai. Va prezentam la randul nostru 15 dintre ele, invitandu-va sa le cititi pe toate AICI. Sunt interesante, pline de intelepciune si merita sa aplecam ureche la ele, lasandu-ne ghidati in viata de experienta si viata altora mai in varsta decat noi.

"In general (si pentru prima oara in istoria omenirii), nu mai percepem membrii cei mai batrani ai societatii noastre ca o sursa cheie de intelepciune pentru a trai mai fericiti, mai sanatosi si a avea vieti mai implinite. Ca si gerontolog, am ajuns sa cred ca aceasta atitudine este o greseala serioasa. Indivizii mai in varsta (in special persoanele in varsta de 70 si peste) sunt de fapt cei mai credibili experti pe care ii avem la indemana pentru a afla cum sa traim bine in vremuri grele. Au trecut prin experiente istorice unice – precum Marea Criza sau Al doilea razboi mondial – care i-au invatat sa infloreasca in fata nenorocirii. Si au experimentat personal multe din tragediile de care oamenii tineri se tem, dandu-le abilitatea de a ne sfatui pe noi, restul, despre rezistenta in fata bolii si a pierderii", afirma Carl intr-un articol publicat in huffingtonpost.

Lectii pentru o casnicie fericita – Este minunat in 2

1. Casatoreste-te cu cineva care iti seamana mult. A avea valori de baza asemanatoare si un background similar reprezinta cheia catre o casnicie fericita. Si uita sa schimbi pe cineva dupa casnicie.

2. Prietenia este la fel de importanta ca iubirea romantica. Pasiunea ravasitoare a inimii trebuie sa sufere o metamorfoza in relatiile care se vor pe viata. Casatoreste-te cu cineva pentru care simti atat dragoste, cat si o prietenie profunda.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

Sursa foto prima pagina: shutterstock

Sursa foto interior: depositphotos

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri