Setari Cookie-uri

Ce am invatat de la 1500 de oameni: Top 15 lectii incercate pentru a avea o casnicie fericita si o familie frumoasa

Citeste acest ghid extrem de util in cea mai grea, surprinzatoare si frumoasa calatorie pe care o vei face vreodata: calatoria vietii!

Gerontologul Karl Pillemer, profesor de cercetare umana in cadrul Colegiului de Ecologie umana al Universitatii Cornell, a efectuat un proiect de cercetare extrem de interesant numit "The Legacy Project".

Proiectul, care este inca in derulare, a antrenat peste 1500 de persoane in varsta. Folosindu-se de anumite metode social-stiintice, Karl Pillemer a adresat urmatoarea intrebarea celor 1500 de subiecti: "De-a lungul vietii voastre, care au fost cele mai importante lectii pe care le-ati invatat si pe care ati dori sa le transmiteti mai departe celor tineri?"

Gerontologul a triat raspunsurile, le-a selectat pe cele mai intelepte si le-a adunat intr-o carte numita "30 Lessons for Living: Tried and True Advice from the Wisest Americans" (30 de lectii pentru a trai: Sfaturi adevarate si incercate de la cei mai intelepti americani) Site-ul www.happyhealthylonglife.comne prezinta pe scurt cele 30 de lectii pentru a trai. Va prezentam la randul nostru 15 dintre ele, invitandu-va sa le cititi pe toate AICI. Sunt interesante, pline de intelepciune si merita sa aplecam ureche la ele, lasandu-ne ghidati in viata de experienta si viata altora mai in varsta decat noi.

Citește și:

"In general (si pentru prima oara in istoria omenirii), nu mai percepem membrii cei mai batrani ai societatii noastre ca o sursa cheie de intelepciune pentru a trai mai fericiti, mai sanatosi si a avea vieti mai implinite. Ca si gerontolog, am ajuns sa cred ca aceasta atitudine este o greseala serioasa. Indivizii mai in varsta (in special persoanele in varsta de 70 si peste) sunt de fapt cei mai credibili experti pe care ii avem la indemana pentru a afla cum sa traim bine in vremuri grele. Au trecut prin experiente istorice unice – precum Marea Criza sau Al doilea razboi mondial – care i-au invatat sa infloreasca in fata nenorocirii. Si au experimentat personal multe din tragediile de care oamenii tineri se tem, dandu-le abilitatea de a ne sfatui pe noi, restul, despre rezistenta in fata bolii si a pierderii", afirma Carl intr-un articol publicat in huffingtonpost.

Citește și:

Lectii pentru o casnicie fericita – Este minunat in 2

1. Casatoreste-te cu cineva care iti seamana mult. A avea valori de baza asemanatoare si un background similar reprezinta cheia catre o casnicie fericita. Si uita sa schimbi pe cineva dupa casnicie.

2. Prietenia este la fel de importanta ca iubirea romantica. Pasiunea ravasitoare a inimii trebuie sa sufere o metamorfoza in relatiile care se vor pe viata. Casatoreste-te cu cineva pentru care simti atat dragoste, cat si o prietenie profunda.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

Sursa foto prima pagina: shutterstock

Sursa foto interior: depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.