Setari Cookie-uri

Melodii pentru marsul nuptial

De cate ori ati visat la momentul in care va veti spune DA? V-ati vazut pasind catre alesul vietii pe un covor rosu de brat cu tatal, mergand parca ultimii pasi spre fericire? Este un moment impresionant, cand cei prezenti in biserica vad mireasa, iar mirele este de asemenea surprins de frumusetea printesei sale.

De cate ori ati visat la momentul in care va veti spune “DA”? V-ati vazut pasind catre alesul vietii pe un covor rosu de brat cu tatal, mergand parca ultimii pasi spre fericire? Este un moment impresionant, cand cei prezenti in biserica vad mireasa, iar mirele este de asemenea surprins de frumusetea “printesei” sale.

Mireasa paseste in biserica pe ritmul unei muzici ce poarta numele de mars nuptial. Acest elegant obicei isi are originea pe meleagurile anglo-saxone, fiind initiat de catre printesa Victoria a Marii Britanii in anul 1858. Aceasta si-a ales singura o melodie pe ritmul careia a fost condusa spre altar unde o astepta printul Frederick William al Prusiei. Imediat dupa nunta printesei toti anglo-saxonii au adoptat la nunta lor acest mars nuptial care, in scurt timp, a devenit o traditie prezenta la fiecare nunta de pe acele meleaguri. Mai tarziu acest obicei a fost preluat si de alte popoare, ajungandu-se ca astazi mirese din intreaga lume sa paseasca spre altar pe ritmul unei muzici.

Citește și:

Mendelssohn a compus special pentru aceste momente “Marsul nuptial”, clasica melodie ce a fost preferata de nenumarate cupluri. Atat de cunoscuta, aceasta compozitie a devenit deja o traditie pentru nuntile din lumea intrega. Prin sunetele puternice,ritmane si usor alarmante, “Marsul nuptial” trezeste emotii in sufletul fiecarui invitat si totodata are un ritm pe care mireasa sa poata pasi elegant, feminin, impunator.

Odata cu noile generatii de tineri gusturile au inceput sa se schimbe, astfel ca astazi tinerele cupluri (dar nu numai) pot alege alte melodii clasice ori chiar moderne pentru marsul nuptial. Am vazut cupluri care au ales pentru marsul nuptial melodii rock sau techno si chiar se potriveau momentului.

Tema nuntii

Marsul nuptial trebuie “asortat” temei nuntii, caci alegand o melodie clasica rochia de mireasa va trebui sa fie eleganta sau chiar in stil medieval, rochiile nonconformiste fiind mai putin potrivite. Totusi sunt si cupluri care aleg “Marsul nuptial” pentru ca pur si simplu le place aceasta melodie, caci pana la urma este nunta lor si se vor bucura de minunatele momente asa cum vor simti.

Citește și:

Idee originala

Daca va permiteti sau aveti un cunoscut talentat (ori chiar din cadrul formatiei in cazul in care ati inchiriat una) puteti pasi spre altar pe ritmul unei muzici cantate live. Inchiriati o orga la care talentatul va canta, folosind de asemenea si un amplificator de sunet pentru ca melodia sa fie auzita de toti cei prezenti. O idee plina de originalitate ar fi sa compuneti voi doi (si/sau impreuna cu cel acre va interpreta) o melodie care sa va caracterizeze in acele momente.

Muzica va reprezenta intotdeauna un aspect important al oricarui moment special din viata noastra. Sa alegem ceea ce ne reprezinta mai mult, doar asa vom avea macar speranta ca frumusetea momentului in sine dar si a amintirolor sa fie desavarsita.

Un articol de Iulia D.

Grace va recomanda sa vizionati un moment muzical romantic, impresionant din cadrul unei nunti

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.