Delicatesa serii in materie de dulce este tortul miresei. Acesta nu trebuie sa fie doar deosebit de gustos (se spune ca atat de dulce va fi viata mirilor) ci si frumos, avand de asemenea rol estetic. Daca esteticul il rezolvam mai usor vizualizand foarte multe modele de torturi, cum ne hotaram insa ce sa contina acesta sub frumoasele glazuri ce-l invelesc?

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Tortul trebuie sa fie pe gustul majoritatii invitatilor si totodata sa fie usor de digerat, astfel incat sa nu i se faca rauu cuiva aqvand in vedere ca a mai mancat pana la felia de tort din fiecare fel al meniului.Pentru toate aceste probleme cititoarele noastre au propus cateva solutii pe Forumul Grace.

Ce compozitie este indicata pentru tortul de nunta?

Cea care deschide acest topic este cititoarea noastra blg2656 care intreaba : "Sunt curioasa voi din ce ati avut/doriti sa aveti tortul. Pe dinauntru - compozitia acestuia: alune, nuci, tiramisu, piscot, aluat siropos, crema, fara crema...etc???
Astept parerile voastre."

Fantome vine cu cateva idei: "Noi am avut un tort pufos de ciocolata, imbracat in crema de zahar. A fost un tort usor, fara a fi prea dulce pt ca dupa atata mancare si la orele alea tarzii la care se serveste tortul, daca e prea dulce nu va fi mancat, motiv pt care noi am optat pentru un blat usor de ciocolata."

Alina_hahuie vine cu o reteta delicioasa: "Varianta unui tort usor este cea mai buna mai ales pt nuntile facute vara. Noi am mers pe varianta tortului de ciocolata ( cu rom, nuca macinata, stafide, nush ce ) si am adaugat retetei initale si bucatele de ananas. Cu alte cuvinte a fost o combinatie intre cel cu fructe si cel cu ciocolata ( imi daduse d-na de acolo sa gust 2 sortimente si sa aleg 1 din ele )care a avut un real succes."

Grace000117 ne face cateva propuneri ce suna atat de bine... "fiecare persoana are gusturi diferite,dar cum probabil ca fiecare mireasa doreste sa impace pe toata lumea iti recomand sa faci tortul cu crema de cicolata.Bineinteles ca poti adauga bucatele de ciocolata sau nuci caramelizate,visine in alcool sau sa combini mai multe tipuri de crema(ex:crema de cioc.cu lapte,crema de cioc.amaruie,crema de cioc.alba,crema de cioc. cu capucino).pe locul 2 ar fi crema de cafea, apoi cea de caramel,vanilie,capsuni etc.iti spun din experienta pentru ca eu cu asta ma ocup si de fiecare data cand am facut pentru o nunta tort de ciocolata a fost laudat de toata lumea.daca doresti mai multe detalii trimite-mi un mail.

DianaP va dori un tort "Eu voi opta pentru un tort din martipan cu crema de iaurt. Avand in vedere ca nunta este in iulie....va fi foarte racoritor."

Care credeti ca este cel mai bun tort? Va asteptam cu pareri mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Grace.

Secretele targurilor de nunti: Ce trebuie sa stie o viitoare mireasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: