Setari Cookie-uri

Tortul cu aroma romaneasca

Si pentru ca ai ales sa organizezi o nunta in purul stil romanesc, tortul trebuie sa fie si el elementul ce aduce mesenilor un plus de savoare specific romaneasca. Astfel ca, pentru obtinerea unui tort care sa se incadreze in tema aleasa, va trebui sa lucrati pe doua fronturi: fie sa alegeti o reteta de tort specific romanesc, fie sa realizati tortul favorit (indiferent ca este diplomat sau tiramisu cu martipan) si sa il ornamentati in motive romanesti.

Si pentru ca ai ales sa organizezi o nunta in purul stil romanesc, tortul trebuie sa fie si el elementul ce aduce mesenilor un plus de savoare specific romaneasca.
Astfel ca, pentru obtinerea unui tort care sa se incadreze in tema aleasa, va trebui sa lucrati pe doua fronturi: fie sa alegeti o reteta de tort specific romanesc, fie sa realizati tortul favorit (indiferent ca este diplomat sau tiramisu cu martipan) si sa il ornamentati in motive romanesti.

In functie de sezonul in care are loc nunta, un tort pentru care puteti opta este cel cu fructe de padure: mure, zmeura si afine. O reteta racoritoare in care fructele combinate cu frisca nu vor face numai un tort delicios, ci si extrem de aratos, decorul putand fi realizat din aceleasi fructe ce au fost folosite in interior.

O reteta de tort usor de realizat si specific romanesc ar fi cel din ciocolata de casa, umplut cu boabe mari de struguri. Un tort la fel de delicios este cel din mere sau nuci, fructe extrem de utilizate in retetele de dulciuri romanesti. Puteti opta pentru un tort din mere coapte cu blat insiropat. Dezavantajul acestui tip de tort consta in faptul ca nu suporta o decorare elaborata, cel mai potrivind fiind sa ii lasati de tort de casa, astfel armonizandu-se vizual cu tema nuntii.

Citește și:

Tortul de nuci este o optiune demna de luat in considerare de catre mirii ce planuiesc organizarea unei nunti cu specific romanesc. Recomandam un tort din nuci cu blat de capucino sau tiramisu, reteta ce suporta decorarea cu frisca si o ornamentare in functie de preferintele mirilor.

O optiune inedita este renuntarea la traditionalul tort si servirea unei portii de papanasi cu dulceata si smantana sau a unor poale-n brau. O idee ce ii va uimi si incanta, deopotriva, pe nuntasi. Daca totusi nu vreti sa renunti la tort, puteti lua in considerare posibilitatea de a servi dulciurile mai sus mentionate dupa servirea fripturii.

Citeste continuarea in numarul 25 al revistei Ideal Mariaj.

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.