Meniul traditional pentru nunta

Meniul traditional pentru nunta
Kudika
18 Martie 2010

Petrecerea de nunta este organizata atat pentru bucuria voastra, cat si pentru cea a nuntasilor. Atunci cand alegeti locatia de nunta trebuie sa tineti cont de avantajele si dezavantajele pe care le prezinta, de numarul de locuri, ringul de dans, decorul posibil dar si de meniul pe care vi-l pot oferi patronii. Uneori, in functie si de gusturile invitatilor, mirii aleg meniuri exotice care nu pot fi preparate de orice restaurant sau dorsc sa aduca anumite alimente de acasa, ca tortul mirilor sau unele aperitive ori bautura, ceea ce nu este permis de orice restaurant.

Petrecerea de nunta este organizata atat pentru bucuria voastra, cat si pentru cea a nuntasilor. Atunci cand alegeti locatia de nunta trebuie sa tineti cont de avantajele si dezavantajele pe care le prezinta, de numarul de locuri, ringul de dans, decorul posibil dar si de meniul pe care vi-l pot oferi patronii. Uneori, in functie si de gusturile invitatilor, mirii aleg meniuri exotice care nu pot fi preparate de orice restaurant sau dorsc sa aduca anumite alimente de acasa, ca tortul mirilor sau unele aperitive ori bautura, ceea ce nu este permis de orice restaurant.

meniu traditionalAtunci cand vine vorba despre meniul de nunta traditional lucrurile se simplifica, ramanand sa va asigurati ca bucatarul este priceput si ca servirea se va face in decorul pe care il doriti. Principalele caracteristici ale meniului sunt acelea ca preparatele trebuie sa fie usoare (sa nu li se faca rau invitatilor) si gustoase (astfel incat nuntasii sa manance cu placere si sa mai pomeneasca si dupa).

In meniul traditional de nunta se includ urmatoarele:
- Un aperitiv rece sau cald – in general se servesc mezeluri, branzeturi, legume, uneori chiar si fructe de mare si preparate din carne,
- Supa sau ciorba – aceasta poate fi cu carne sau fara, dar ideal este sa optati pentru preparate comune, care pot fi pe gustul tuturor;
- Un preparat traditional (sarmalutele cu mamaliga sunt cele mai preferate);
- Un preparat cu friptura (de pui sau peste de preferabil) cu garnitura de cartofi nature sau prajiti;
- Desertul: o prajitura, o inghetata, salata de fructe, insa aveti grija sa nu fie mai delicioasa decat tortul miresei;
- Bautura: apa minerala si plata, sucuri (cateva genuri, cu acid si naturale), vinul alb si rosu, sampania si cafeaua.

Sunt insa si alte aspecte pe care mirii trebuie sa le urmareasca atunci cand aleg meniul de nunta, ci nu doar costurile preparatelor. Nu putine sunt cazurile cand mirii au avut de plata la final o suma mult mai mare decat se asteptau, desi se bucurasera in prealabil de un meniu la preturi mici, caci fusesera incluse taxe pentru chelneri, lumanari sau alte elemente decorative, chiria localului etc. De aceea este indicat ca inca de la inceput sa incheiati un contract cu suma FINALA pe care trebuie sa o achitati, cu tot ceea ce include aceasta.

Deasemenea discutati cu patronii localului daca va este permis sa aduceti ceva din afara, de exemplu bautura, tortul, sau daca vi-l prepara bucatarii lor. Intrebati daca dispun de lumini sau statii de fum ori trebuie sa cautati o romatie sau Dj care sa aiba astfel de servicii si evident care sunt preturile. Un alt aspect care trebuie verificat este modul de prezentare al preparatelor, precum si cel de servire, cum sunt tacamurile, vesela, daca se potrivesc dorintelor voastre sau nu. Stabiliti cu atentie tipul alimentelor, de exemplu ce fel de branzeturi vor avea la aperitive sau tipul salatei de fructe de la desert, eventual cereti-le o “mostra” sa gustati si sa va faceti o parere. Asigurati-va contractual ca toate dorintele va vor fi respectate.

De asemenea nu comandati foarte multa bautura alcoolica pentru a avea o atmosfera decenta la nunta, altfel riscati ca anumiti nuntasi sa depaseasca limita bunului simt de consum al alcoolului.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri