Meniul ideal pentru o nunta de vara

Meniul ideal pentru o nunta de vara
Kudika
29 Aprilie 2010

Nuntile organizate vara au multe avantaje, incepand de la tinuta si posibilitatea de organizare in aer liber pana la diverse actiuni favorizate de acest anotimp, ca nunta pe plaja de exemplu, insa toate au un mare inconvenient: caldura!

Nuntile organizate vara au multe avantaje, incepand de la tinuta si posibilitatea de organizare in aer liber pana la diverse actiuni favorizate de acest anotimp, ca nunta pe plaja de exemplu, insa toate au un mare inconvenient: caldura!

meniu de varaDin aceasta cauza meniul unei nunti organizate vara are anumite caracteristici: este usor de digerat si este foarte racoros. Meniul traditional nu este tocmai potrivit pentur o nunta organizata vara, sarmalele si mancarurile calde fiind greu de digerat, dar si de consumat de catre invitati, iar mai alarmant este ca le poate face rau.

Meniul ideal pentru o nunta de vara

Aperitivele
Aperitivele de vara sunt bogata in carne de peste, legume, fructe, carne de pui, branzeturi slabe si fructe de mare. Nu se recomanda preparatele din porc, mezelurile, cascavalurile grase sau preparatele din carne tocata. Este important ca platourile cu aperitive sa fie apetisant ornate, se cunoaste ca stimulul vizual este important in starnirea apetitului. Nu se recomanda sa serviti aperitive calde sau din preparate greu digerabile. Tot la aperitiv se poate servi o tarie cu gheata.

Felul intai

Primul fel dintr-un meniu de vara poate fi reprezentat de supe reci sau usor caldute care pot contine pui, rosii (dar acestea sunt mai pretentioase), poate consta in supa bulgareasca, supa de pui, supele de legume, acestea fiind cele mai potrivite pentru petrecerea voastra de nunta.

Felul al doilea

In general la felul al doilea se prefera friptura. Recomandabil este sa nu serviti preparate greu digerabile, ci mai degraba un gratar de pui sau de peste ori preparate din carne la cuptor servite cu vinuri reci. Nu optati pentru preparate prajite si alaturati fie o salata, fie o garnitura de legume. Atentie la carnea servita, nu serviti doar peste, caci pot fi invitati carora nu le place.

desert nuntaDesertul

Desertul nu consta doar in delicateasea serii: tortul miresei. Inainte de a se servi acesta (in general ultimul, caci dupa tort va pleaca majoritatea invitatilor) invitatii se “indulcesc” cu deserturi reci putin grase, cele mai potrivite fiind cele din fructe, cum este salata de fructe, sau inghetata. Puteti servi cupe frumos ornate cu siropuri si fructe de padure spre exemplu. Se pot servi totodata deserturi foarte reci din fructe si ciocolata lichida, poate chiar cu cuburi zdrobite de gheata. Daca aceste deserturi nu vi se par potrivite puteti alege prajituri reci cu fructe.

Atentie insa la bauturi. Nu alegeti doar bauturi care se beau reci sau cu gheata ci lasati si o varianta cat mai comuna de bauturi care se servesc la temperatura camerei, caci este posibil sa aveti printre invitati persoane care au gatul sensibil sau pur si simplu sunt racite.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri