Setari Cookie-uri

Cum intocmesti Programul de Nunta

Fiecare cuplu alege un anumit program de desfasurare a nuntii, cu traditii incluse si altele excluse, cu o ordine stabilita doar de ei precum si cu elemente surpriza. Adesea invitatii se tot intreaba ce urmeaza sau ce se intampla sau de ce s-au strans unii invitati inghesuiti intr-un colt, ducandu-se dupa ei de curiozitate sa vada ce s-a intamplat. Pentru a raspunde tuturor nelamuririlor invitatilor si totodata pentru a avea o perspectiva mai clara asupra evenimentelor la care au devenit participanti puteti intocmi Programul de nunta. Desigur, acesta este mai mult o nascocire a prezentului, nicidecum nu face parte din traditii, dar faciliteaza mult actiunile invitatilor, avand in vedere ca nuntile din ziua de azi nu mai urmeaza un tipar clasic.

Fiecare cuplu alege un anumit program de desfasurare a nuntii, cu traditii incluse si altele excluse, cu o ordine stabilita doar de ei precum si cu elemente surpriza. Adesea invitatii se tot intreaba ce urmeaza sau ce se intampla ori de ce s-au strans unii invitati inghesuiti intr-un colt, ducandu-se dupa ei de curiozitate sa vada ce s-a intamplat.

Pentru a raspunde tuturor nelamuririlor invitatilor si totodata pentru a avea o perspectiva mai clara asupra evenimentelor la care au devenit participanti puteti intocmi Programul de nunta. Desigur, acesta este mai mult o nascocire a prezentului, nicidecum nu face parte din traditii, dar faciliteaza mult actiunile invitatilor, avand in vedere ca nuntile din ziua de azi nu mai urmeaza un tipar clasic.

planul de nunta Asadar, iata ce ar trebui sa contina programul de nunta:

- In primul rand numele intreg al mirilor, nasilor, parintilor;
- Data, ora si locatia petrecerii de nunta, precum si o mica harta schematica ce poate facilita ajungerea invitatilor la restaurant. De asemenea trebuie inclusa si Biserica, alaturi de data, ora, locatie cu harta si eventual numele preotului, dar nu este obligatriu.
- Participantii la nunta si relatia lor cu mirii, enumerati intai cavalerii/domnisoarele de onoare, apoi rudele mai indepartate care au scapat primei enumerari de mai sus, apoi prietenii, colegii etc. Este posibil ca aici sa existe probleme, de aceea ii puteti enumera pe cei despre care stiti sigur ca vor veni fiindu-va foarte apropiati si puteti scuza scrierea lor in Programul de nunta prin precizarea ca ei au confirmat venirea. Puteti adauga numarul de invitati pentru care ati rezervat locurile in restaurant, asteptand confiramarea, astfel incat invitatii sa poata banui proportiile petrecerii de nunta;
- Orarul evenimentelor principale: receptia, dansul mirilor, perioada in care permiteti hotilor sa fure mireasa daca vor reusi numa’, aruncarea jartierei si a buchetului, taierea tortului, evenimente supriza fara detalii, dansuri speciale, momente pentru invitati etc.
- In cazul traditiilor, puteti scrie cateva cuvinte ca descriere pentru ca este posibil ca nu toti invitatii sa le cunoasca;

Citește și:

Nu uitati ca in finalul programului de nunta sa adresati multumiri parintilor, nasilor si tuturor celor care va sunt alaturi. Acest program de nunta se ataseaza invitatiilor de nunta sau poate fi afisat ori oferit invitatilor pe masa direct la petrecerea de nunta, dar evident data, locatia, cununia religioasa si alte detalii ce apartin de aceste subiecte nu isi vor mai avea rostul.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.