Setari Cookie-uri

Mai degraba as vrea sa am fericirea decat sa te am pe tine!

Cateva citate induiosatoare despre iubire si iubirea de sine...

Ganditi-va la cineva pe care il iubiti foarte mult, cineva de care sunteti foarte apropiat, cineva care va este foarte drag si spuneti-i acestei persoane in mintea voastra: "Mai degraba as vrea sa am fericirea, decat sa te am pe tine".

Iubirea adevarata este in afara fricii. Acolo unde este iubire nu sunt nici asteptari, nu sunt cerinte, nu este dependenta. Nu iti cer sa ma faci fericit; fericirea mea nu sta in tine. Daca ma vei lasa, nu am sa imi plang de mila; ma bucur enorm de compania ta, dar nu ma agat de tine” - un citat de Anthony de Mello

Anthony de Mello ne arata o cu totul si cu totul alta perspectiva asupra iubirii, ceea ce in realitate, poate fi adevarata sansa a noastra de a iubi pur. In “Constienta – Capcanele si sansele realitatii”, cuvintele lui Anthony de Mello au un sens revelator.

Citește și:

Egoismul corect, de fapt falsul egoism, pune in discutie propria ta fiinta, decizia de a te iubi pe tine insuti, de a avea grija de tine insuti apoi de aproapele tau”, spune Anthony de Mello.

Daca nu ai grija de tine, daca nu te iubesti pe tine si nu iti faci binele pe care spui ca il faci pentru celalalt, consideri ca asta te face altruist? Nu faci decat sa te minti si sa te sacrifici pe tine in favoarea celorlalti, crezand astfel ca iubesti oamenii si ai grija de ei, dar de fapt iti hranesti propriul ego, iti alimentezi imaginea buna despre sine, de om bun”.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro.

Sursa foto interior: Shutterstock.com

Sursa foto prima pagina: DepositPhotos.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.