Setari Cookie-uri

Psihologie emotionala: 14 modalitati de a inspira incredere in fata celorlalti

Incredere - cel mai important cuvant cand vine vorba de persoanele care iti sunt dragi.

Fara incredere reciproca, viata noastra nu are niciun sens. Oamenii au incredere unii in altii, iar acest lucru le ofera sprijin psihic si emotional. Totusi, tocmai aceasta incredere pe care ne chinuim sa o castigam de la ceilalti depinde de foarte multi factori exteriori. Putem sa avem incredere intr-o persoana dupa o luna de asteptare la fel cum putem sa ne incredem intr-un strain dupa doar cateva clipe de interactiune.

Sursa foto: Shutterstock.com

Increderea reciproca este foarte importanta in toate aspectele vietii, fie ca este vorba de dragoste, de familie, de afaceri sau de politica. Increderea ne influenteaza alegerile, viata de cuplu si ne ofera stabilitate emotionala.

Cum faci pe cineva sa aiba incredere in tine?

1. In primul rand, increderea este reciproca. Ofera incredere celuilalt si vei primi incredere in schimb.

Citește și:

2. Castigi incredere atunci cand esti politicoasa cu persoanele cu care interactionezi.

3. Fara respect nu exista incredere. Doar cand inveti sa respecti interesele ori pasiunile celorlalti le vei castiga si increderea.

4. Chiar si atunci cand ti se pare ceva in neregula acasa ori la locul de munca, zambeste. Niciodata sa nu arati ca nu ai incredere in cineva.

5. Invata sa fi un bun ascultator. Astfel le vei demonstra celor dragi ca iti pasa de ei si ca le acorzi intreaga ta incredere.

6. Un sarut, o imbratisare sau o bataie pe umar sunt semnale nonverbale de incredere.

7. Impartaseste cu persoanele apropiate unele dintre secretele tale. Impartasirea secretelor inspira incredere in relatiile interpersonale.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro.

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.