Dragoste si Facebook: SOS pentru inima in Era Online!

Dragoste si Facebook: SOS pentru inima in Era Online!
Kudika
12 Martie 2013

Facebook - pericol pentru iubire? Facebook-ul influenteaza modul cum ne despartim, de ce ne despartim si cum ne comportam dupa despartire.

Cercetatorii au gasit ca intr-adevar, astazi, Facebook schimba total modul cum relationam in iubire. Reteaua sociala influenteaza pana si modul cum ne despartim, de ce ne despartim si cum ne comportam dupa.

Galena Rhoades, cercetatoare in domeniul psihologiei la Universitatea din Denver spune: „Sunt foarte convinsa ca Facebook joaca un rol major in formarea sau destramarea relatiilor astazi”. Parerea ei are la baza numeroase cercetari care au fost facute in ultimi ani in domeniul psihologiei, sociologiei si antropologieie contemporane. Iar, intre altele, ultimele studii cu privire la comportamentul oamenilor in online si in mod particular pe Facebook, arata ca reteaua sociala nu face prea bine realtiilor de iubire.

Dintre toate metodele de conectare la comunitati online, Facebook este cea mai populara. Pagina noastra de Facebook este locul in care ne povestim vietile, este locul unde trairile noastre sunt exprimate cu mare darnicie pe de-o parte si datorita modului cum e construita reteaua pentru utilizatori. Compania americana are parte de numeroase critici si procese in care este acuzata de violarea intimitatii.

Reteaua de socializare ofera foarte multe informatii in legatura cu utilizatorii sai, ceea ce pana la urma, ne face sa fim foarte vulnerabili. "Prietenii" nostri virtuali pot afla aproape totul despre noi, doar cu ajutorul catorva click-uri.

Intre parteneri, acest aspect poate crea probleme serioase, stimuland gelozia si alte tensiuni de cuplu, dupa cum arata studii recente.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri