Setari Cookie-uri

Barbatul secolului 21: Momentan doar in visurile noastre?

Portretul robot al barbatului perfect in prezent

Tot mai multe femei au incetat sa mai vada in "barbatul ideal" un macho, din ce in ce mai multe femei au inceput sa nu mai vada relatiile lor cu partenerii de celalalt sex in baza unor principii patriarhale traditionaliste.

Dupa cum arata multe studii, realitatea sociala moderna impune cerinte multiple, complexe si contradictorii atat asupra barbatilor, cat si asupra femeilor. Prima decada a noului secol a fost o creatie a noilor provocari, cu impact major asupra relatiilor dintre femei si barbati, spun teoreticienii.

De fapt astazi, aria masculinitatii este cu mult largita, e din ce in ce mai greu sa incadram imaginea barbatului in parametrii responsabilitatilor traditional masculine – protectorul, „cel care aduce painea in casa”.

Iar, in ceea ce le priveste pe femei, tot mai multe se afla in competitie cu barbatii pe piata muncii, iar in relatii si in sefra privata, ele cauta iubire si legaturi bazate pe egalitate, zgaltaind fundatiile masculinitatii traditionale...

Citește și:

Este o fervoare revolutionara in jur, care neaga vechile principii. Astazi, tot mai multi oameni cauta pacea interioara, cauta iubirea adevarat, cauta Pacea in jurul lor - aceasta fiind pana la urma o valoare de factura feminina, cauta si accepta femininul si masculinul din ei insisi (o demonstreaza milioanele de carti de spiritualitate si psihologie care sunt vandute in fiecare an, in toata lumea, cu specificatia „best-seller”). Toate aceste idei care isi fac simtita prezenta in societate, conduc catre un alt fel de dezirabilitate.

Asa incat, astazi, in ceea ce il priveste pe barbatul contemporan, avem deja altfel de astepatri din partea LOR.

Barbatul secolului 21...

Nu este homofob, misogin sau xenofob.

Curata dupa el, spala vasele, stie sa isi poarte de grija.

Ii pasa de cei din jurul sau, cu atat mai mult de familie, prieteni.

Citește și:

Citeste continuarea articolului pe GARBO.RO.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.com


Kudika
11 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.