Testul adevaratei iubiri. 10 adevaruri care iti arata daca e iubire sau obsesie

Testul adevaratei iubiri. 10 adevaruri care iti arata daca e iubire sau obsesie

Autoevaluarea, daca este sincera, este raspunsul tuturor intrebarilor tale.

Iubirea este cel mai frumos sentiment din lume, te face sa plutesti cativa centimetri deasupra pamantului, iti umple zilele de zambete largi si de implinire. Cu toate acestea, nu vorbim mereu despre iubirea adevarata. Inainte de a vedea care sunt cele 10 semne ale iubirii, haideti sa distingem intai intre iubire si obsesie...

Obsesia

Sa fii pasionat de cineva vine dintr-un loc cu totul si cu totul diferit decat a fi indragostit, a iubi in mod real acea persoana... A fi obsedat de cineva vine de acolo unde se regasesc toate celelalte adictii. Toate sunt provocate de un ego ranit. Ego-ul ranit este gol pe dinauntru, el are multe nevoi si vrea sa fie umplut de catre altcineva prin sex, atentie, aprobare.

Cand traiesti un sentiment obsesiv, experimentezi un fel de euforie asemanatoare consumului de droguri. Exista o dorinta sexuala ardenta si nerabdarea de a fi cu persoana respectiva. Iar daca adevarata indragostire nu intra in peisaj, aceasta pasiune este de scurta durata. [...]

Dar... iubesti cu adevarat, daca poti bifa aceste 10 trairi comune printre indragostiti, pe care psihologul Margaret Paul, autoare de best-selleruri si experta in domeniul relatiilor de cuplu, le-a identificat, in urma studiilor sale:

1. Te porti ca un adult iubitor si nu in conformitate cu un ego-ranit.

Sentimentul de a fi indragostit, de a iubi, vine dintr-un loc foarte sigur, dintr-un interior in care esti in foarte mare conexiune cu tine insati, cand vrei sa detii responsabilitatea asupra propriilor sentimente si nu sa te abandonezi. „Nu poti iubi cu adevarat atunci cand nu te accepti pe tine insuti”. A nu te iubi pe tine insuti duce catre ravna, catre sentimentul de nevoie, mai mult decat acela de siguranta. Mai apoi ajungi la obsesie. Daca sentimentul tau de securitate depinde de cealalta persoana, atunci inseamna ca esti in nevoie si nu indragostit/a.

2. Vezi, valorizezi si esti in contact deplin cu esenta celeilalte persoane.

A fi indragostit inseamna a valoriza in mod deplin si a fi in contact cu ceea ce este cu adevarat cealalta persoana – nu doar felul cum arata sau ce face pentru tine. Ca sa poti sa intri in contact cu adevarata esenta a celuilalt, trebuie sa fii capabil/a sa vezi, sa valorifici adevarata ta esenta... Ca sa ajungi la acest nivel, trebuie sa cauti bine in interiorul tau pentru a invata sa valorifici adevaratul tau sine.

Citeste continuarea articolului pe GARBO.RO.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri