Setari Cookie-uri

Flori pentru Valentine's Day

Daruieste-i persoanei iubite un buchet de flori deosebit!

Una dintre cele mai populare sarbatori de import de la noi din tara este Valentine's Day, Ziua Indragostitilor. Originile acesteia este legata de unul dintre primii preoti crestini, Valentin. El a trait sub domnia lui Claudiu al II-lea insa imparatul, om dedicat razboiului, le-a interzis soldatilor sa se casatoreasca pentru a fi sigur ca se concentreaza doar asupra campaniilor militare. Valentin a inceput sa oficieze ceremonii nuptiale in secret insa si-a atras astfel mania lui Claudiu, care l-a executat. Inainte de moarte, Valentin a reusit a strecoare scrisori din inchisoare catre toti prietenii sai, semnate cu "Al tau, Valentin".

Chiar daca povestea preotului a avut un final trist, astazi, la secole bune de la sacrificiul sau in numele iubirii, Valentin este considerat patronul indragostitilor. Iata de ce 14 februarie este un prilej minunat pentru a-ti demonstra afectiunea fata de persoana iubita printr-un gest elegant, probabil vechi de cand lumea.

Citește și:

Lovely day

Teoretic, de la Sfantul Valentin pana la prima zi de primavara mai sunt doua saptamani. Si prin ce alta metoda mai buna poti ruga un pic primvara sa se grabeasca si in acelasi timp sa iti arati sentimentele fata de un om special, daca nu prin oferirea unui aranjament cu flori de primavara? Lovely day este o alcatuire calda si vesela din punct de vedere cromatic, format din lalele si frezii, doua dintre cele mai parfumate flori ale anotimpului in care toata natura din jurul nostru revine la viata. Pentru a sublinia ideea unei iubiri mereu proaspte si pentru a fura un colt de primavara, am adaugat santini de un verde bogat, sustinut de florile de gerbera, totul asezat cu grija intr-un cosulet.

Overwhelmed

Trebuie sa recunoastem, la un moment dat fiecare dintre noi s-a simtit coplesit de intensitatea sentimentelor sale si de forta acestora. Iar asta nu e deloc rau. Lasand gluma la o parte, exista o modalitate nu doar foarte simpla, ci si foarte eleganta de a sublinia o astfel de dragoste. Aranjamentul care poarta numele Overwhelmed este conceput cu gandul la o doamna speciala, feminina si cu un caracter foarte puternic. La nivel simbolic, toate acestea sunt sugerate prin echilibrul dintre culorile delicate ale florilor alese si rezistenta acestora.

Citește și:

Exoticele orhidee vanda in tonuri de mov sunt imbinate cu petalele delicate de lalele, atat de indragite de toata lumea. Acest amestec este presarat de accesorii subtile in tonuri neutre, pentru a pune frumusetea florilor in evidenta, efect sustinut de buclele verzi de aspidistra.

No rain

Din cand in cand, cate o ploaie romantica de vara este cel mai bun ingredient pentru o escapada in doi, fie si in parcul din fata blocului. Dar pentru ca sarbatoarea iubirii este pe 14 februarie, nu de ploaie avem nevoie si aranjamentul No rain spune exact acest lucru. Prin paleta cromatica jucausa, florile propuse vor alunga si cel mai sumbru nor de pe cer. Asa cum va spuneam, lalelele si freziile sunt cele mai indragite flori de primavara si, impreuna, alcatuiesc un ansamblu desavarsit care va sublinia sentimentele de tandrete si apreciere.

Citește și:

I love you

Ultima sugestie de astazi, insa cu siguranta nu cea de pe urma, este clasicul buchet de trandafiri rosii. Aceste flori au simbolizat intotdeauna dragostea in cel mai clar mod posibil. In toate marile povesti de dragoste ale lumii, trandafirii au fost prezenti intr-un fel sau altul, ca mesageri, mijlocitori sau arma de seductie. Si nimic nu poate vorbi mai limpede despre sentimente trainice si aprinse de iubire decat un buchet din aceste flori care, pe deasupra, a fost numit mai mult decat sugestiv "I love you".

Cu drag,

Carmen

Sursa articol: FlowersByCarmenIonita.ro

Foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.