Setari Cookie-uri

Cum sa nu exagerezi cu alcoolul in timpul nuntii

In timpul receptiei de nunta iti este permis sa ciocnesti cu fiecare invitat, insa exista o granita fina intre buna dispozitie si ameteala bahica.

Cu siguranta nu vrei sa exagerezi cu sampania in noaptea nuntii, nu doar din cauza mahmurelii potentiale de a doua zi, ci pentru ca vrei ca distractia sa continue si in camera de hotel. Si, in afara de acest lucru, in aceasta zi o mireasa trebuie sa fie cea mai buna varianta a sa, atat in fata familiei, cat si in fata prietenilor si nu trebuie sa dea un exemplu nefavorabil invitatilor la nunta prin consumul exagerat de alcool.

alcool
Foto interior si prima pagina: TL_Studio, Shutterstock

Iata cateva trucuri care te ajuta sa nu depasesti limita:

1. Nu uita sa mananci

Emotiile s-ar putea sa isi spuna cuvantul, insa trebuie sa faci efortul sa mananci ceva. Mai ales ca este vorba despre un meniu pe care voi l-ati ales, prin urmare este delicios si pe placul vostru. Intre doua sau trei toasturi si cateva melodii petrecute pe ringul de dans, pastreaza-ti cateva minute pentru a sta linistita la masa si a manca. Alimentele ce contin grasimi captusesc mucoasa gastrica si fac ca absorbtia alcoolului sa se faca intr-un ritm mai lent. Mananca cate putin pe tot parcursul serii, pentru a-ti creste toleranta la alcool.

Citește și:

2. Ramai la un singur fel de bautura

Fie ca este gin, vodca sau sampanie, opreste-te la o singura varianta de alcool pentru toata noaptea. Daca le amesteci, risti sa ti se faca rau sau, si mai rau, sa ti se taie filmul complet. Urmat de o mahmureala insuportabila a doua zi. Un scenariu de cosmar pentru orice mireasa, nu-i asa?

3. Bea bauturi deschise la culoare

Cum ar fi ginul sau vodca. Whiskey sau coniacul contin substante numite congeneri, care le ofera culoarea mai inchisa si contribuie la simptomele neplacute ale mahmurelii de a doua zi.

4. Hidrateaza-te

Alcoolul este diuretic. Fiecare pahar de alcool ar trebui urmat de un pahar mare de apa. In acest mod te asiguri ca mahmureala de a doua zi nu va fi atat de severa, cata vreme durerile de cap sunt rezultatul deshidratarii.

5. Limiteaza consumul de alcool

Acesta este cel mai bun sfat pentru a evita situatiile stanjenitoare. Daca nu stii cand sa te opresti, roaga cea mai buna prietena sau domnisoara de onoare sa iti spuna cand este cazul sa iei o pauza. Cu siguranta iti doresti sa fii o mireasa vesela si plina de viata, care se distreaza si danseaza toata noaptea alaturi de invitati, in loc sa stai si sa admiri toaleta pe dinauntru. Alege intelept!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.