Kudika
2 Iulie 2013

Invata sa iti iubesti partenerul de viata, nu sa traiesti pentru el. Invata sa nu mai fii dependenta de o relatie si sa-ti pui propriile nevoi si dorinte pe primul plan.

Iata cateva semne care demonstreaza ca esti dependenta de relatie/partenerul de viata:

Esti dependenta de relatie daca esti interesata de fericirea partenerului de viata si nu de a ta.

De cand esti implicata intr-o relatie cu el, lucrurile pe care le faci au unicul scop de a-l face fericit? Daca iti concentrezi toate energiile pentru buna lui dispozitie, iar tu esti nefericita, cu siguranta ca te indrepti in directia gresita. Ca si multe alte femei, te gandesti doar la fericirea partenerului de viata, chiar daca aceasta nu iti ofera implinire sufleteasca. In viitor, o relatie construita astfel nu va avea succes.

foto pasiune pura sursa shutterstock

Esti dependenta de relatie daca faci majoritatea lucrurilor de una singura.

Doua elemente esentiale pentru o relatie de succes sunt impartasirea momentelor, a responsabilitatilor si pretuirea celuilalt. Gandeste-te asadar, impartaseste partenerul de viata intamplarile si sentimentele sale cu tine sau nu? Daca faci totul de una singura, daca cel de langa tine nu doreste sa faceti lucruri impreuna, iar tu accepti asta, cu siguranta esti dependenta de relatie. Dar esti si nefericita.

Esti dependenta de relatie daca iti protejezi partenerul de viata indiferent de situatie.

Daca persoana iubita a facut ceva gresit si iei toata vina asupra ta numai pentru a o apara, acest lucru inseamna ca esti dependenta de relatie. Pentru a-si face fericit partenerul de viata, multe femei iau vina asupra lor atunci cand se intampla lucruri neplacute, gandindu-se doar la fericirea celuilalt, nu si la a lor.

Esti dependenta de relatie daca partenerul de viata este cel care o domina.

O relatie in care unul dintre parteneri il domina pe celalalt este o relatie in care unul dintre parteneri este dependent de persoana alaturi de care isi construieste viata de cuplu. Gandeste-te bine daca cel de langa tine iti spune (chiar si la nivel de subconstient) ce este bine sa faci si ce nu este bine sa faci. Daca lucrurile se intampla asa, inseamna ca esti dependenta de relatie. O viata de cuplu armonioasa si benefica atat pentru el, cat si pentru tine, trebuie sa fie transparenta si echilibrata.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

foto prima pagina cuplu furmos sursa shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: