Oamenii au multe idei trasnite. Mai ales cand vine vorba despre un eveniment major din viata acestora, asa cum este nunta, parca din ce in ce este mai raspandita ideea nonconformismului, incercand ca traditiile sa fie sterse in locul unor actiuni cu totul noi, originale si cat mai potrivite temperamentului mirilor. Daca pentru unii aceste idei par ridicole, pentru altii insa ele sunt foarte interesante si demne de pus in practica, dar gusturile nu se discuta astfel ca nu vom urmari in discutia noastra acest aspect. Fiecare are dreptul sa isi organizeze nunta astfel incat sa se simta fericit si sa ii raman cele mai frumoase amintiri.

Sfaturi utile: Cum alegi verighetele

Cea mai noua tendinta in privinta verighetelor mirilor sau a inelelor de logodna este chiar lipsa acestora. Dar simbolistica lor ramane si este inlocuita nu de acele inele din diverse metale si pietre pretioase, ci pur si simplu de un tatuaj. Da, o buna parte a cuplurilor moderne si chiar celebre au recurs la aceste verighete aproape permanente, pur simbol al juramintelor de dragoste pana la moarte pe care indragostitii le rostesc in fata preotului. Doar cand esti sigur pe sentimentele tale ai face un astfel de gest care, tocmai prin aceasta conotatie devine deosebit de romantic.

Chiar daca probabil persoanele din generatiile mai vechi nu ar fi de acord cu acest “model” de verighete, totusi personalitati autohtone si nu numai au recurs la tatuarea degetului inelar in schimbul purtarii unei verighete. Vedete precum Beyonce Knowles si Jay-Z, Natalia Oreiro si Ricardo Mollo, Andreea Balan si Teo Pacuraru reprezinta doar cateva din multele exemple de cupluri care si-au tatuat numele persoanei iubite in locul inelului de logodna.

Istoria tatuajului dateaza din Neolitic si se pare ca aceasta tehnica de colorare a pielii s-a transmis de la generatii la generatii, de la populatii la altele, motivele tatuajelor fiind diferite de la o cultura la alta. Astazi tatuajele sunt folosite in special pentru infrumusetare, ajungandu-se chiar la machiajul permanent obtinut prin tatuarea ochilor (pleoapelor) si a buzelor. Se pare insa ca lucrurile au tot evoluat, acum tatuajul fiind folosit de unele cupluri in locul verighetelor. Partea buna a lucrurilor este ca astazi tatuajele pot fi scoase prin tehnici speciale, astfel ca, in cazul despartirilor, totusi nu va ramane imprimat numele fostului/fostei pe degetul inelar decat daca respectiva persoana alege ca aceasta amintire sa ii ramana.

Un articol de Iulia Dibu

20 Modele deosebite de verighete
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: