Setari Cookie-uri

Cine ce plateste la nunta

Nunta, alaturi de frumusetea, simbolistica si rolul sau, acela de a uni destinele indragostitilor, necesita o serie de organizari care trebuie incepute din timp pentru a le asigura reusita.

Nunta, alaturi de frumusetea, simbolistica si rolul sau, acela de a uni destinele indragostitilor, necesita o serie de organizari care trebuie incepute din timp pentru a le asigura reusita.

Din fericire mirii nu trebuie sa suporte toate cheltuielile. Acestea sunt impartite in special familiei si nasilor, ramanandu-le mirilor de achitat doar o parte din costurile nuntii.

Cine ce trebuie sa plateasca la nunta?

Aceste atributii sunt relative si sunt impuse mai mult de traditii si reguli morale, ba chiar ele pot sa fie diferite de la o regiune la alta, de la o tara la alta, insa unele raman comune. Iata ce cheltuieli revin unor persoane la nunta:

- Nasii: in general lor le revine taxa pentru biserica, florile de nunta (si lumanarile) precum si cadoul pentru miri;

- Familiile mirilor: acestea platesc in general rochia de mireasa, pozele, invitatiile de nunta, uneori li se cuvin si cheltuieli precum: decoratiunile, mancarea, transportul intitatilor, invitatiile de nunta si formatia care va canta;

Citește și:

- Domnisoarele de onoare: ele organizeaza si platesc petrecerea burlacitelor, propriile rochii si buchete;

- Cavalerii de onoare: de asemenea petrecerea burlacilor si propria vestimentatie.

- Mirele: ii poate cumpara el buchetul miresei. De asemenea tot lui ii revin cheltuieli pentru inelul de logodna, castumul sau, cazarea pentru nasi, flori pentru mame si bunici.

- Mireasa: cumpara mici cadouri pentru invitati (marturii) si pentru domnisoarele de onoare.

In general mirii fac cheltuielile impreuna, impartind cum pot bugetul de care dispun si tot ei cumparand verighetele. Nu intotdeauna parintii si nasii isi respecta atributiile atunci cand vine vorba de bani sau chiar de alte aspecte, insa este bine ca macar sa fie cunoscute aceste informatii privind traditia cheltuielilor la o nunta.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.