Setari Cookie-uri

Marturii gurmande

Marturiile, pe vremuri, concretizate intr-un saculet ce continea cinci bomboane, au luat nastere nu doar ca un semn de multumire adus nuntasilor, cat si ca o traditie ce simboliza, prin cele cinci elemente, fertilitatea, fericirea, bogatia, sanatatea si viata lunga.

Marturiile, pe vremuri, concretizate intr-un saculet ce continea cinci bomboane, au luat nastere nu doar ca un semn de multumire adus nuntasilor, cat si ca o traditie ce simboliza, prin cele cinci elemente, fertilitatea, fericirea, bogatia, sanatatea si viata lunga.

marturii nunta Ca orice traditie insa, a fost supusa timpului si evolutiei societatii, astfel incat marturiile vechi si simple au fost inlocuite de altele cat mai creative, mai diversificate si poate, considerate de mai mare impact. Ravase, evantaie, trabucuri, fotografii cu mirii, pana la bijuterii de argint sau aur si cristale Swarovski sunt azi considerate amintiri purtatoare ale parfumului nuntii voastre.

Exista insa si azi multe cupluri ce nu doresc sa se indeparteze atat de mult de datinile si traditiile stravechi, care au rolul de nezdruncinat de a ne indica apartenenta si care sunt sarea si piperul ce condimenteaza acest eveniment, facandu-l atat de diferit de alte petreceri. Pentru cei nostalgici, dornici de o apartenenta la o lume, ceva mai veche, cu valori stabile si continuitate, exista destule optiuni. Poti pastra traditia de a indulci nuntasii, dar ii poti aduce putina culoare, inedit, arome noi si gust delicios.

Citește și:

Iti propun o incursiune intr-un univers gurmand, in care obiectivul vizat nu este doar acela de a-ti face pofta, ci si de a avea grija de papilele gustative ale invitatilor. Uita de diete si ignora caloriile, macar o zi, si bucura-ti participantii la nunta cu marturii savuroase. Acestea pot fi pe gustul invitatilor atat la propriu, cat si la figurat. Simplu si clasic in acelasi timp, poti opta pentru un borcanel plin de drajeuri ce va fi legat la capat cu o superba funda din satin, organza sau catifea, in culorile invitatiilor sau ale temei nuntii voastre. Poti alege bomboane in nuante diferite, pentru a crea un joc de culori interesant. Si sticlutele sub forma de eprubeta, cu capace cu monograme aurii, pot fi adevarate minuni in care sa depozitezi bomboanele.

Suntem in plin sezon estival, iar daca aerul marin se regaseste si in tema nuntii voastre, cel mai indicat ar fi sa alegi ca marturie un mic cosulet impodobit cu scoici, care sa contina migdale sau bomboane glazurate bleu si albe.

Citește și:

Incearca, de asemenea, asocieri inedite, cu mult simt artistic si fara teama de nonconformism. O sticluta cu ciocolata lichida, pe eticheta careia sa va scrieti numele, data nuntii sau poate un vers, un citat care sa vorbeasca cel mai bine despre povestea voastra de dragoste, poate fi marturia perfecta.

Vrei sa-ti impresionezi invitatii prin originalitate, oferindu-le ceva neasteptat? Atunci poti comanda la un maestru cofetar mici figurine din turta dulce sau martipan. Un pantofior, o rochie de mireasa stilizata, o floare sau poate imaginea a doi miri se pot constitui foarte bine in amintiri gustoase.

Citeste continuarea in numarul 25 al revistei Ideal Mariaj.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.