Setari Cookie-uri

5 traditii romantice de nunta din toate colturile lumii

Ceremonia nuntii si dorinta intemeierii unui cuplu stabil si protejat prin traditii sacre sau legi a luat nastere cu mii de ani in urma in randul comunitatilor de oameni. Astazi traditiile de nunta sunt diferite de la un loc la altul, dar toate au menirea de a asigura evenimente frumoase si protectie celor care tocmai intemeiaza o familie. Asadar, am facut un tur in jurul lumii si am culesc traditii, ciudate, inedite, haioase, dar nu in utlimul rand frumoase.

Ceremonia nuntii si dorinta intemeierii unui cuplu stabil si protejat prin traditii sacre sau legi sociale a luat nastere cu mii de ani in urma in randul comunitatilor de oameni. Astazi traditiile de nunta sunt diferite de la un loc la altul, dar toate au menirea de a asigura evenimente frumoase si protectie celor care tocmai intemeiaza o familie. Asadar, am facut un tur in jurul lumii si am cules cateva traditii, ciudate, inedite, haioase, dar nu in utlimul rand frumoase.

Mostenirea paharului cu tortite

traditii In Franta se practica un obicei romantic si anume acela ca mirii trebuie sa bea dintr-un pahar cu doua tortite pentru a demonstra uniunea sufletelor si intelegerea in cuplu. Ceea ce face acest obicei si mai frumos este acela ca respectivul pahar este unul ceremonial, oferit din generatii in generatii.

Traditie cretana

In traditiile cretane de nunta intra si aceea a painii. La nuntile acestora se imparte o paine cu totul si cu totul speciala, facuta dintr-un aluat dulce, in care au fost adaugate tot felul de mirodenii dar si fistic, alune si alte ingrediente traditionale. Apoi painea prezinta o impletitura speciala, peste care se orneaza tot din aluat cu forme de luna, soare, in semn de protectie, abundenta si fertilitate. Aceasta paine este atat de gustoasa pentru ca ea simbolizeaza dulceata casniciei si fericirea mirilor. Aceasta paine este mare, astfel incat din ea vor gusta toti invitatii.

Citește și:

Cadou: luna de miere

In Polonia exista un obicei frumos la nunta, care simbolizeaza practic darul invitatilor fata de miri (desigur, exista si alte daruri). Astfel Dansul miresei este “cumparat”, in sensul ca aceasta este convinsa sa danseze prin agatarea banilor in rochia acesteia sau aruncarea lor pe ringul de dans, ca mai apoi cei doi miri sa deschida ringul. Banii sunt adunati ulterior de catre domnisoarele si cavalerii de onoare si sunt folositi pentru a calatori in luna de miere.

Un drum... presarat cu flori

O traditie britanica veche si deosebit de frumoasa este aceea ca o tanara domnisoara de onoare din suita miresei, adesea o copila haioasa si dragalasa, sa arunce petale de flori inaintea miresei in drumul acesteia spre altar. Traditia spune ca asa ii va fi miresei drumul prin viata alaturi de sot, presarat cu flori si fericire.

Citește și:

Dansul din mijlocul inimii

O traditie mexicana romantica face referire la dansul mirilor. Acestia sunt chemati sa deschida ringul tocmai de invitati, care se aseaza in jurul lor si formeaza o inima din trupurile lor, in mijlocul careia, protejati si totodata admirati, vor dansa tinerii insuratei dansul de la inceput de casnicie.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.