5 idei de vara pentru meniul de nunta

5 idei de vara pentru meniul de nunta
Kudika
1 Iulie 2010

Cu siguranta fiecare cuplu intalneste dificultati atunci cand trebuie sa aleaga meniul de nunta. Desi aparent mancarea traditionala este cea mai buna, chiar si aici apar probleme fiindca fiecare restaurant prezinta reteta sa si un mod particular de servire si prezentare.

Cu siguranta fiecare cuplu intalneste dificultati atunci cand trebuie sa aleaga meniul de nunta. Desi aparent mancarea traditionala este cea mai buna, chiar si aici apar probleme fiindca fiecare restaurant prezinta reteta sa si un mod particular de servire si prezentare.

Vara mancarurile grele si cele care se servesc fierbinti nu sunt indicate, mai ales la o nunta in care ivitatii se presupune ca danseaza, fiind astfel destul de incalziti. De aceea va propunem cateva idei utile pentru un meniu varetc de nunta.

Antreul

antreu nuntaAntreul este bine sa contina alimente care se servesc reci si sunt sarace in grasimi. Asadar mezelurile nu sunt indicate, dar legumele, branzeturile slabe, fructele de mare pot fi ingredientele ideale pentru un atre ce se serveste vara. Fructele de mare sunt foarte gustoase, insa este posibil sa nu fie pe gustul tuturor, asadar incercati sa combinati preparatele servite in antreu.

Supa

Multe meniuri pot include si o supa. Indicat este sa alegeti acele supe care se servesc reci, fiind racoritoare.

Gheata

Chiar daca bauturile aduse la masa sunt intial reci, acestea se vor incalzi imediat in atmosfera de vara. De aceea puteti cere sa se aduca la fiecare masa cuburi de gheata, eventual cu frunze de menta si lamaie pentru cei care prefera limonada sau unele bauturi alcoolice carora li se potrivesc aceste “ingrediente”.

desert nuntaFriptura

Cu siguranta un mare procent din invitati ar dori friptura la al doilea fel. Insa ce priptura alegeti? Asa cum spuneam in primele randuri, se recomanda sa evitati preparatele cu un continut bogat in grasimi. Asadar evitati friptura de porc, miel sau alte carnuri grase, precum si preparatele care se obtin prin prajire. Puteti opta pentru pui sau peste la gratar cu garnitura preparata la cuptor.

Desert rece

Desertul nu trebuie sa se confunde cu tortul. De aceea puteti opta pentru preparate diferite. Ideal ar fi sa alegeti inghetata asortata cu fructe naturale. Un alt desert foarte bun pe care personal l-am savurat la un astfel de veniment consta in crema de ciocolata preparata cu fructe de padure naturale, pusa apoi la rece si servita cu fursec. Este deosebit de racoritoare si de gustoasa.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri