Setari Cookie-uri

Barbatul si femeia: Cazul serios al iubirii

Afla care sunt secretele iubirii.

Nume carte: Barbatul si femeia: cazul serios al iubirii

Autor: Scola Angelo

Pret: 9,80 lei

Produs disponibil pe Elefant.ro

Primul volum al colectiei “Iubirea si omul”, de la Editura Galaxia Gutenberg, ii apartine Cardinalului Angelo Scola si se numeste “Barbatul si femeia: cazul serios al iubirii”.

Colectia isi propune sa publice texte nascute in special din activitatea de predare a Institutului Papa Ioan Paul al II-lea pentru Studii despre Casatorie si Familie, de la Roma. Pana acum au aparut patru volume.

Autorul isi prezinta astfel structura cartii in introducere: “Analiza de fata cuprinde trei etape, care corespund celor trei factori ai misterului nuptial. In prima, chemata ‘Eu-l si tu-ul’, se descrie diferenta sexuala.

Cea de-a doua, intitulata ‘Te iubesc’, e dedicata daruirii de sine. ‘Iubirea da nastere iubirii’ este titlul etapei a treia, dedicata temei fecunditatii. De fapt, mentalitatea dominanta nu inceteaza nici o clipa sirul atacurilor impotriva unitatii misterului nuptial (diferenta sexuala, daruirea de sine si fecunditatea). Si fiecare posibilitate pe care o gaseste stiinta de a-i separa factorii constitutivi este salutata ca o cucerire a libertatii.”

Citește și:

La finalul cartii, tot autorul explica despre carte ca “arata deplina corespondenta a planului lui Dumnezeu asupra persoanei, a casatoriei si a familiei cu exigentele cele mai profunde ale inimii omului. Sunt tot mai convins, de fapt, ca doar adevarul – si adevarul intreg, fara reduceri si scurtaturi – este cu adevarat fermecator si, deci, credibil. Astazi la fel ca si ieri. Si la fel va fi maine. La nord precum la sud, la estul precum la vestul planetei. Pentru tineri si mai putin tineri. Pentru ca, dupa cum spune Isus, doar adevarul elibereaza cu adevarat.”

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.