Setari Cookie-uri

Iubirea nu este de ajuns

Cum rezolvi problemele de cuplu cu ajutorul terapiei cognitive

Nume carte: Iubirea nu este de ajuns. Cum rezolvi problemele de cuplu cu ajutorul terapiei cognitive

Autor: Aaron T. Beck

Produs publicat in 2012

Pret: 31,50 lei

Carte disponibila pe Elefant.ro

Dupa zeci de ani de cercetari clinice dedicate „cognitiilor automate negative“ care subintind anxietatea, depresia ori tulburarile de alimentatie, parintele psihoterapiei cognitive ataca un nou domeniu: cel al relatiilor de cuplu.

Psihiatrul si psihoterapeutul Aaron T. Beck demonstreaza intr-un stil limpede si convingator ca neintelegerile conjugale se datoreaza aproape intotdeauna unor asteptari nerealiste sau unor proiectii exagerate, rupte de realitate. In aceasta carte, la fel de utila pentru consilierii maritali, ca si pentru parteneri, Beck arata in ce fel lipsa de comunicare si nefericirea pot fi combatute apeland la tehnicile accesibile ale terapiei cognitive, precum reincadrarea, dialogul interior, umorul sau respingerea mecanismelor disfunctionale, precum personalizarea, gandirea in alb si negru ori „catastrofarea“.

Citește și:

Desi iubirea este o forta puternica, ea in sine nu asigura substanta unei relatii. Calitatile personale speciale sunt esentiale pentru o relatie fericita: dedicare, sensibilitate, generozitate, loialitate, responsabilitate, incredere. Partenerii trebuie sa coopereze, sa accepte compromisuri, sa ia si sa respecte deciziile impreuna. Trebuie sa fie flexibili, receptivi si iertatori, sa-si tolereze reciproc greselile, imperfectiunile si ciudateniile. Cultivarea in timp a acestor «virtuti» duce la dezvoltarea si maturizarea casniciei.“ - Aaron T. Beck

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.