Setari Cookie-uri

Top 10 lucruri pe care probabil nu le stiai despre nunti

Traditiile cu privire la nunti sunt multiple si difera de la tara la tara, de la regiune la regiune, chiar si de la oras la oras. Ceea ce ai sa descoperi acum cu siguranta nu stiai.

Sunt multe lucruri pe care le stii despre nunti si daca nu le stii cu siguranta o sa le afli pentru ca cei de langa tine se vor ingramadi sa isi dea cu pararea si sa iti dea sfaturi. Mai ales cei care au trecut de curand prin experienta unei nunti.

Chiar si asa, sunt lucruri pe care este mai mult decat posibil ca nimeni sa nu ti le spuna, dar nu iti face griji.

foto: cuplu fericit, Shutterstock

Ti le soptesc eu chiar acum.

1. Aruncarea buchetului nu a avut intotdeauna aceeasi semnificatie. S-a apelat la acest obicei pentru ca acum sute de ani oamenii obisnuiau sa rupa bucati din rochia miresei pentru a avea noroc.

2. Stiai de ce mireasa sta in partea stanga a mirelui in timpul ceremoniei religioase? Pentru ca in antichitate, cand se practica "casatoria prin captura" mirele avea nevoie de mana dreapta pentru a se lupta cu ceilalti pretendenti.

Citește și:

3. In timpul imperiului roman tortul de nunta era reprezentat de o paine foarte mare ce era rupta de catre mire exact deasupra capului miresei ceea ce era semn de fertilitate.

4. Verighetele dateaza de pe vremea egiptenilor. Ei credeau ca prin inelarul mainii stangi trece o vena ce duce direct la inima, fapt ce face legatura dintre cei doi parteneri mai puternica.

5. In timpurile stravechi domnisoarele de onoare erau imbracate la fel ca mireasa pentru a deruta spiritele rele care ar putea lupta impotriva tanarului cuplu.

6. Moda inelului de logodna dateaza din anii 1200 atunci cand Papa Inocentiu al III-lea a declarant ca ar trebui ca tinerii sa astepte mai mult pana sa se casatoreasca, dar sa aiba un simbol al iubirii, inelul de logodna.

7. In antichitate miresele purtau la ele ierburi aromatice precum rozmarin sau usturoi pentru a alunga spiritele rele ce doreau sa le pericliteze nunta.

Citește și:

8. Rochiile albe de mireasa nu au fost acceptate pana cand Regina Victoria a purtat una atunci cand s-a casatorit cu Albert de Saxe-Coburg in anul 1840.

9. Inelul de logodna cu diamant a fost brevetat in anul 1947 cand Frances Gerety, care nu s-a maritat niciodata, a afirmat ca "un diamant este pentru totdeauna".

10. Luna de miere provine dintr-o traditie de origine norvegiana unde tinerii casatoriti se ascundeau pentru o luna de zile si beau in fiecare zi cate un pahar de vin de miere.

foto prima pagina: portret de mireasa, Shutterstock

Sursa: Mentalfloss.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.