Setari Cookie-uri

Marturiile de nunta: semnificatii populare

Stiai ce semnificatii au marturiile de nunta?

Micile amintiri pe care le oferim invitatilor in ziua nuntii sunt extrem de frumoase si din ce in ce mai deosebite si mai neobisnuite. De la stelute de mare, la borcanase de miere, ceva dulce sau multe alte lucruri deosebite.

Am putea crede ca marturiile de nunta sunt un trend de actualitate si ca inainte nu se practica acest lucru. Tin sa va spun ca marturiile de nunta sunt un obicei care dateaza din cele mai vechi timpuri, mai exact din secolul XV cand in Italia se obisnuia ca viitori soti si familiile acestora sa isi faca diverse cadouri inainte de nunta.

Aproximativ in aceeasi perioada au aparut in Anglia diverse recipiente accesorizate cu pietre pretioase in care se puteau depozita cateva bombonele.

Pe vreamea bunicii marturiile erau reprezentate de cinci bombonele invelite frumos intr-o bucatica de voal si legate cu o panglicuta colorata. Numarul bomboanelor nu este intamplator ci simbolizeaza fericire, prosperitate, sanatate, fertilitate si longevitate.

Citește și:

Din strabuni si pana astazi tendintele s-au mai schimbat si marturiile de nunta eu devenit din ce in ce mai diversificate si din ce in ce mai originale. De la evantaie personalizate, lumanari parfumate, CD-uri cu poze si mesaje deosbeite, pana la cutiute haioase si pietre pretioase, marturiile nuntilor sunt din ce in ce mai sofisticate.

Aceasta traditie nu este obligatorie, dar pentru a oferi invitatilor un dar de multumire si o amintire placuta pe langa petrecerea oferita, marturiile sunt cel mai potrivit cadou cu atat mai mult daca reprezinta ceva original si personalizat.

Traditia obisnuieste ca aceste marturii sa fie asezate pe masa inainte ca nunta sa inceapa. Dupa preferintele si bugetul mirilor, marturiile se ofera fiecarui invitat in parte sau fiecarei familii. De asemenea, se pot darui si la finalul petrecerii atunci cand invitati parasesc salonul si felicita mirii pentru eveniment urandu-le casa de piatra si alte urari traditionale.

Citește și:

Ceea ce nu multi dintre noi stim este faptul ca marturiile de nunta se pot oferi si dupa ce se intorc mirii din luna de miere, insa termenul nu trebuie sa depaseasca o luna de la ziua nuntii.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.