Setari Cookie-uri

Obiceiuri pe care este musai sa le respecti la nunta

Obiceiuri de nunta pe care trebuie sa le pastrezi! Ele fac nunta mai frumoasa, mai savuroasa si ofera invitatilor clipe de neuitat si momente amuzante, emotionante! Nu uita de obiceiurile pe care este musai sa le respecti in ziua nuntii tale!

Nuntile romanesti sunt unele dintre cele mai frumoase nunti din lume pentru ca traditiile noastre nu pot fi egalate de alte traditii imprumutate din cultura altor tari. Din cele mai vechi timpuri si pana astazi se pastreaza traditii precum gaina sau petitul miresei, traditii care nu mai sunt neaparat de actualitate si care sunt considerate demodate, dar au farmecul lor aparte.

Am ales sa prezentam astazi traditii moderne care ar trebui respectate la fiecare nunta pentru momente de neuitat si o atmosfera speciala.

1. Gatitul miresei

Gatitul miresei sau impodobitul cum se spune in unele regiunii ale tarii este un obicei respectat de zeci de ani si este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri. Nasa trebuie sa isi gateasca mireasa. Sa o coafeze, sa o machieze, sa ii aranjeze tinuta si sa o pregateasca pentru ceremonie.
Bineinteles ca acum toate acest lucruri se fac la saloanele de infurmusetare sau acasa, nasa doar retusand cate ceva pentru a pastra totusi obiceiul.

Citește și:

2. Hora miresei

Inainte de a pleca spre biserica se incinge o hora in fata casei miresei, hora in care mireasa isi ia la revedere de la parinti, de la casa, de la surori sau frati si de la rude. Tot aici se rupe si turta miresei din care mananca fetele nemaritate inca.

3. Dansul mirilor

Dupa ce a luat sfarsit ceremonia religioasa si invitatii au ajuns la restaurant se deschide petrecerea prin dansul mirilor. Pana acum acest dans era reprezentat de catre un vals simplu, dar in ultimul timp coregrafiile sunt din ce in ce mai spectaculoase.

4. Dansul nasilor

Dupa dansul mirilor urmeza dansul nasilor care si acesta poate avea elemente surprinzatoare de coregrafie sau poate fi gandit ca o surpriza pentru miri. Totul sta la libera imaginatie a lor!

5. Furatul miresei

Dupa ce s-a incins atmosfera si toata lumea este pe ringul de dans, un grup de tineri trebuie sa fure mireasa si sa o duca intr-un local unde sa danseze si sa se distreze in afara nuntii. Cei care au furat-o trebuie sa negocieze pretul pe care mirele trebuie sa il plateasca pentru a-si recupera mireasa.

Citește și:

6. Aruncatul buchetului

Probabil unul dintre cele mai asteptate momente ale nuntii este aruncatul buchetului de mireasa. Toate fetele nemaritate se aliniaza astfel incat mireasa sa arunce buchetul pe spate si una dintre ele sa il prinda. Se spune ca cea care prinde buchetul se va marita anul urmator.

7. Scoaterea voalului

Pentru ca de acum mireasa a intrat in randul femeilor maritate trebuie sa i se dea jos voalul si sa i se puna o esarfa sau un batic (cum se folosea in trecut) pentru a simboliza faptul ca nu mai este fata nemaritata ci femeie la casa ei.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutetrstock

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.