Setari Cookie-uri

24 de Lectii de casatorie pe care toata lumea trebuie sa le stie

"Casatoria nu este o stiinta. Principiile de baza sunt chiar foarte simple: Bunatate, Respect, Loialitate".

Casatoria nu inseamna numai un act care concretizeaza o poveste de iubire, nu inseamna numai lapte si miere, nu inseamna o viata fara griji plina de momente perfecte petrecute alaturi de partener.

Dr. Margaret Rutherford, psiholog de profesie, a realizat o lista cu ceea ce inseamna si ceea ce nu inseamna o casatorie. Lista este curpinzatoare si utila pentru toate femeile casatorite asa ca m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

1. Casatoria nu este pentru fetite. Este o munca grea.

2. Casatoria nu este ceva demodat. Acest lucru trebuie sa ramana vital.

3. Casatoria nu este pentru nerabdatori. Unele dintre cele mai bune lucruri se intampla in timp.

4. Casatoria nu inseamna sa castigi tot timpul. Nu este o dictatura. Daca tu castigi tot timpul inseamna ca cineva pierde tot timpul si asta nu este bine pentru casnicie.

5. Casatoria nu inseamna autostimulare. Din moment ce esti intr-o relatia cu aceeasi persoana de ani de zile, fiecare dintre voi trebuie sa mentina lucrurile proaspete.

Citește și:

6. Casatoria nu se sustine singura si nu se dezvolta pe cont propriu. Daca te concentrezi doar pe copii, faci o mare gresala.

7. Casatoria nu este o stiinta. Principiile de baza sunt chiar foarte simple: Bunatate, Respect, Loialitate.

8. Casatoria nu presupune sa colectionezi lucruri pentru ca bucuriile casatoriei nu sunt tangibile. Trebuie sa le traiesti, sa le simti.

9. Casatoria nu accepta critici si abuzuri. In cazul in care aceste lucruri se regasesc intr-o casatorie, se pierde si ultima urma de intimidate, de incredere si speranta. Totul incepe sa se dizolve.

10. Casatoria nu este numai lapte si miere. Conflictele sunt normale, insa ele trebuie gestionate cu intelepciune.

11. Casatoria nu inseamna un atelier de reparatii deschis 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Partenerul tau nu trebuie sa iti satisfaca orice nevoie pe care o ai. Unele dintre aceste nevoi trebuie sa ti le satisfaci si singura.

Citește și:

12. Casatoria nu este plictisitoare pentru ca este vorba de doua vieti petrecute impreuna ceea ce poate fi destul de interesant.

13. Casatoria are un mare potential in ceea ce priveste intimitatea si diversitatea sexuala.

14. Casatoria inseamna ca partenerul sa te vada in cele mai proaste momente ale tale si sa te iubeasca la fel de mult.

15. Casatoria inseamna sa iti doresti ca tu sa ii poti alina toate durerile si sa ii iei toate grijile partenerului.

16. Casatoria inseamna sa simtiti aceeasi emotie in acelasi timp.

17. Casatoria este atunci cand nu poti vedea viata ta fara persoana de langa tine.

18. Casatoria inseamna sa stii ca cineva mereu te va sustine oricat de intependenta ai fi.

19. Casatoria este un schimb de glume vechi sau de povesti care au fost spuse de prea multe ori, dar care sunt la fel de amuzante de fiecare data.

20. Casatoria este o lupta uneori in incercarea de a obline mereu un echilibru perfect, incercarea de a invata sa iti ceri scuze, de a invata sa asculti, sa afli si sa gasesti solutii.

Citește și:

21. Casatoria inseamna sa te enervezi de fiecare data din cauza acelorasi lucruri si sa continui sa te enervezi pentru ca gradul de toleranta nu are limite.

22. Casatoria inseamna sa nu ai rabdare sa ajungi acasa pentru a impartasi ceva cu partenerul de viata.

23. Casatoria inseamna vulnerabilitate pentru ca ii dai cuiva posibilitatea sa te raneasca si sa te dezamageasca, dar in acelasi timp ii permiti aceleiasi persoane sa te faca sa te simti extraordinar in fiecare zi.

24. Casatoria este o promisiune. Un juramant. Este locul in care iti permiti sa incerci cele mai grele lucruri si este locul in care poti atinge o integritate personala extraordinara.

Sursa: Hufftingtonpost.com

Sursa foto interios si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.