Setari Cookie-uri

Traditii si superstitii la nunta: 5 obiceiuri pe care le poti respecta

Putine sunt miresele din zilele noastre care mai respecta traditiile si superstiile unei nunti.

Putine sunt miresele din zilele noastre care mai respecta traditiile si superstiile unei nunti. In definitiv, cum ai putea sa condamni o mireasa cu trena dantelata pe motiv ca nu vrea sa intre in hora cu o gaina in brate?

Sigur, unele traditii au farmecul lor. Este cel putin amuzant sa privesti un cuplu in biserica concentrandu-se pe picioare: cine calca cu dreptul, care se cocoata pe piciorul cui? Sau sa urmaresti domnisoarele lungindu-si gatul si bratele spre buchetul aruncat de mireasa (sigur, de cele mai multe ori buchetele realizate de mine se revendica ulterior si se pastreaza pe post de amintire pana la adanci si fericite batraneti).

Insa majoritatea traditiilor sunt cam crete si par a fi croite doar ca sa streseze suplimentar mirii, sa murdareasca hainele si sa ne scoata peri albi. Pe celalta parte a baricadei se afla un grup deloc neglijabil de bunici si matusi care par a fi asteptat toata viata doar ca sa asiste la negocierea gainii-nepoata (observati probabil ca am ce am cu biata pasare). Asadar, pentru a evita stresul suplimentar al miresei, am intocmit o lista de obiceiuri rezonabile care scutesc mirii de momente penibile si in acelasi timp multumesc rubedeniile dornice de traditii.

Citește și:

Fedelesul

Fedelesul este o petrecere inainte nuntii. Traditional, aceasta petrecere se desfasoara la casa miresei si are ca rol principal stabilirea ultimelor detalii legate de nunta. Americanii au si ei acest obicei care presupune o "repetitie" inainte de marele eveniment.

Putina lume are chef de o petrecere suplimentara care sa ii oboseasca inainte de ziua cea mare. Eu insa cred ca fedelesul poate fi putin "alterat" si comprimat cu petrecera cununiei civile. Pentru a reduce stresul din ziua nuntii, poti face cununia civila cu o zi inainte, intr-un cadru intim. Mai apoi, invitatii pot fi primiti la o masa festiva organizata, asa cum spune traditia, in casa miresei unde se vor discuta inevitabil detaliile petrecerii din ziua urmatoare. Si iata, astfel poti impaca toate cumetrele si in acelasi timp poti aerisi programul din ziua nuntii.

Citește și:


Voalul miresei

Am avut odata o mireasa care n-a vrut voal. Nimic de neiertat pana aici. Problema a aparut atunci cand a aflat nasa. Traditia spune ca nasa trebuie sa "gateasca" mireasa si sa ii prinda voalul in par. Voal care semnifica inocenta, puritatea, dar are si rolul de a proteja mireasa de spiritele rele si invidioase care ar putea aduce nenorocul in viata tinerei mirese. Nasa noastra a refuzat sa fie nasa daca nu putea aranja voalul! Solutia de compromis a fost sa confectionez o coronita de flori albe care sa joace rol de voal si care sa poata fi prinsa in parul miresei la momentul potrivit. Toata lumea a fost multumita si nunta a avut un deznodamant fercit!

Scoaterea voalului

...este o alta disputa frecventa. Traditia spune ca mireasa trebuie sa renunte la voal in favoarea celebrei naframe de femeie maritata. Sincer, nici eu nu ma dau in vant dupa batic. Insa si acesta poate fi inlocuit cu o esarfa eleganta sau (ce sa zic? eu sunt cu florile..) o coronita de flori rosii.

Citește și:

Rapirea miresei

Desi consider acest obicei frumos si distractiv, cred ca nimic in ziua nuntii nu trebuia lasat la voia intamplarii. Multe mirese nu prea vor sa fie furate fiindca nu vor sa rateze o portie zdravana din nunta lor (in cluburi poti sa mergi oricand, la nunta personala mergi o data in viata!). In plus, apar tot soiul de situatii neplacute la negocieri. De cele mai multe ori cererile de rascumparare pun mirele in tot soiul de incurcaturi: striptease, declaratii siropoase de amor, liste cu promisiuni. In plus, am avut odata un mire cam cherchelit care a refuzat sa rascumpere mireasa. "Hotul", cam la fel de aghesmuit, a tinut cu dintii de negociere. Rezulatatul a fost cel putin penibil pentru mireasa.

Solutia? Planificati de la bun inceput cine fura mireasa, ce vrea drept rascumparare, cat timp si unde sta mireasa “sechestrata”.

Citește și:

Aruncarea buchetului

O parte din mirese refuza sa arunce buchetul. Fie ca le este teama ca se va strica, ori vor sa-l pastreze pe post de amintire, este optiunea lor. Acestor romantice incurabile le fac doua buchete identice. Primul, cel original, pentru ca este incarcat cu energia si emotia intregii nunti, ramane la mireasa. Cel de-al doilea, buchetul-cascador, apare in scena cu putin inainte de momentul aruncarii. El poate fi aruncat si instrainat fara stres. Secretul ramane al nostru!

Sper ca v-am oferit cateva idei utile despre cum puteti impaca bunicile fara a renunta la eleganta nuntii pe care o visati! Va astept sa organizam impreuna nunti perfecte, mai mult sau mai putin traditionale!

Cu drag,
Carmen

Sursa: carmenevents.blogspot.ro

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.