Setari Cookie-uri

Istoria si originile buchetului de mireasa

Una dintre cele mai mari prioritati de pe lista unei viitoare mirese este buchetul, acolo sus langa rochie si localul de nunta. Cele mai multe dintre mirese il aleg in functie de cateva criterii majore: preferintele florale, bineinteles, modelul rochiei si locul unde va avea loc petrecerea de nunta. Am observat ca foarte putine dintre ele s-au gandit la istoria buchetului de mireasa, care sunt originile acestuia si mai ales, ce inseamna el.

Descoperirile arheologice au datat primul buchet de mireasa in Grecia Antica si au gasit apoi obiceiuri asemanatoare in toata zona europeana. Initial, acesta nu era format din flori ci din ierburi aromatice, condimente si plante cu proprietati magice. Toate acestea erau menite sa aduca noroc si prosperitate noului cuplu dar mai ales, sa alunge spiritele rele. Usturoiul era des intalnit in buchetele de mireasa pentru a alunga spiritele rele. Mararul era considerat afrodisiac si aprindea dorinta intre miri iar salvia era menita sa le aduca celor doi intelepciune si intelegere.

In plus, in timpul ceremoniei, mirii erau impodobiti cu ghirlande si coronite impletite din aceleasi plante protectoare. Sporadic doar, ghirlandele magice au fost inlocuite cu buchete de flori. Curentul a prins avant cel mai tare dupa nunta Reginei Victoria cu Printul Albert in 1840, atunci cand ierburile si plantele aromatice au fost inlocuite cu flori proaspete, in special cu galbenele.

Citește și:

Tot atunci, in Anglia, rochiile de mireasa albastre au fost inlocuite cu cele albe, dupa modelul Reginei. Sub domnia ei, florile au inceput sa capete semnificatii simbolice si fiecare dintre ele transmitea un mesaj, in functie de culoare, specie si gradul de inflorire.

Pentru o mireasa moderna, un buchet de usturoi si flori de ceapa nu este cea mai potrivita alegere desi din florile de ceapa se pot face aranjamente spectaculoase. Totusi, exista o modalitate de a aduce un strop de traditie si magie in aceasta zi speciala. Buchetul de nunta poate fi alcatuit in functie de mesajul transmis de fiecare floare in parte.

Desigur, una dintre florile cu insusiri fermecate si asociate inca din antichitate cu dragostea este trandafirul rosu. In triburile celtilor, ceremoniile nuptiale se tineau sub o bolta de iedera printre care era impletit rosmarin, pentru protectie, si flori de trandafir rosu salbatic pentru iubire patimasa.

Citește și:

It’s all about you este buchetul care intruneste perfect traditia de nunta veche de secole cu un aer modern si in acelasi timp, foarte elegant. Trandafirii rosii sunt impletiti cu bobite de hipericum, planta cunoscuta in popor ca sunatoare. Numele acesteia provine din latinul sanataria, adica vindecatoarea. Planta folosita de secole pe plaiurile noastre are darul magic de a vindeca sufletele si trupurile si este simbolul unei iubiri nemuritoare.

Serenity este un alt exemplu de buchet care intruneste o semnificate traditionala cu o aparitie moderna. Acesta este alcatuit in totalitate din cale delicate intr-o nuanta calda de roz. Aceasta floare este considerata in general un simbol al regalitatii sau al unui caracter nobil. In ceea ce priveste culoarea, semnificatia unei cale roz este gingasia sufleteasca, tandretea si trainicia sentimentelor.

Citește și:

Ultimul buchet despre care vom vorbi astazi este unul dintre preferatele mele. Joie de Vivre este un buchet monocrom format exclusiv din levantica, o planta extrem de speciala. Aceasta a inceput sa fie folosita in scopuri medicinale de cel putin 3000 de ani, daca ne luam dupa dovezile arheologice dscoperite in Egipt. Levantica era folosita atat in ritualurile de adorare pentru zei cat si pentru parfumuri. In lumea romana, mirosul de levantica era considerat semn de belsug al celui care il purta pentru ca micile flori violete erau extrem de scumpe. Lavanda, asadar, este una dintre plantele care stau la baza medicinei insa aceasta este recunoscuta si pentru proprietatile curative asupra psihicului. Simbolistica acestei flori se traduce printr-o iubire trainica, echilibrata si profunda.

Sursa articol: FlowersByCarmenIonita.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.