Setari Cookie-uri

Obiceiuri de nunta la care poti sa renunti

Vezi care sunt obiceiurile de nunta la care poti renunta fara nicio problema!

Vremurile se schimba si la fel si noi. Renuntam la vechi traditii, imprumutam altele noi sau pur si simplu nu ne mai dam interesul atat de mult.

Asa cum am imprumutat Valentine's Day si Halloween ca si sarbatori ale americanilor, asa am imprumutat si obiceiul de nunta in care mireasa este condusa la altar de catre tatal ei.

Toate acestea sunt obiceiuri imprumutate, frumoase, dar imprumutate.

obiceiuri de nunta

foto: rochie de mireasa, shutterstock

Nu este gresit sa renuntam la anumite obiceiuri, insa am sa va dau cateva exemple de obiceiuri si traditii de nunta la care tinerii casatoriti pot renunta cu usurinta.

Gaina

Poate ca multi dintre voi nici nu mai stiu de acest obicei, pentru ca in zilele noastre nuntasii au mai renuntat la a dansa gaina. Acest obicei presupune dansul nuntasilor cu o gaina in brate ce trebuie sa fie cumparata de catre nas.

Pana cand nuntasii si nasul ajung la o intelegere, se tot danseaza cu gaina in brate.

Citește și:

Pentru ca acest obicei nu mai este de mult intalnit in cadrul nuntilor noastre, cu siguranta poti reunta la el fara nicio problema.

Rochia alba

Daca stilul tau este mai excentric si daca nu tii atat de mult la "ce spune lumea" si anume invitatii, poti renunta la albul imaculat al rochiei de mireasa si iti poti alege o culoare care sa te reprezinte mai mult.
Pana la urma rochia alba inseamna puritate si inocenta, iar aceste lucruri sunt cumva pe cale de disparitie.

Barbieritul mirelui

Asa cum exista "gatitul miresei" asa exista si "barbieritul mirelui", ce presupune adunarea barbatilor in casa mirelui unde il ajuta sa se barbiereasca si sa se pregateasca de momentul cel mare.
Aceasta este o traditie la care se poate renunta, si nu din dorinta de discriminare fata de barbati, dar din dorinta de a economisi timp si energie pentru adevarata petrecere a nuntii.

Citește și:

Calcatul pe picior

Se spune ca in timpul cununiei religioase mirii incearca sa se calce pe picioare, iar cel care reuseste primul inseamna ca acela va fi "seful" in casa. Pentru ca ne dorim egalitate in drepturi si pentru ca aceste superstitii sunt in zadar, ar fi bine sa nu va alergati prin biserica incercand sa va calcati reciproc pe picior.

Aruncatul buchetului

Stiu. Este frumos sa tii in suspsans toate domnisoarele de onoare si toate invitatele necasatorie de la nunta, insa poate ar trebui sa te gandesti la prietena ta cea mai buna, la colega ta, la verisoara sau la sora ta care isi doresc atat de must acest buchet, incat ar fi bine sa il oferi direct.

Tortul mirilor

Ei bine, nu trebuie neaparat sa renunti la acest obicei, insa il poti face mult mai interesant. Poti aranja un tort din prajituri, briose, jeleuri sau orice altceva si iti poti lasa invitatii sa se serveasca singuri din dulciurile astfel pregatite.

Citește și:

foto prima pagina: tort de nunta, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.