Setari Cookie-uri

Cele mai extravagante nunti princiare din istorie

Daca dam timpul inapoi si ne vom arunca privirea asupra istoriei si capetelor regale, sau chiar in prezent, printre dive si vedete, vom constata ca pentru unii, au trait fericiti pana la adanci batraneti a inceput cu un ospat de nunta la care a venit toata imparatia. Uneori, la propriu.

Ziua nuntii este, pentru toata lumea, un moment absolut special, o frantura de poveste devenita realitate pentru 24 de ore. Fiecare ora de munca, fiecare drum batut in cautarea rochiei perfecte si fiecare lacrima vor merita in cele din urma atunci cand usile palatului se vor deschide pentru mire si mireasa, cei doi care fac primii pasi impreuna ca sot si sotie.

Daca dam timpul inapoi si ne vom arunca privirea asupra istoriei si capetelor regale, sau chiar in prezent, printre dive si vedete, vom constata ca pentru unii, „au trait fericiti pana la adanci batraneti” a inceput cu un ospat de nunta la care a venit toata imparatia. Uneori, la propriu.

Sursa: www.le-chateau.ro, castelul din inima orasului

1. Casatoria dintre Ludovic al XVI-lea si Maria Antoaneta, 1770

Maria Antoaneta a ajuns in Franta la varsta de 14 ani, pe 7 mai 1770, atunci cand l-a cunoscut pe sotul ei., Delfinul Ludovic-August. Dupa ce a cunoscut intreaga familie a viitorului sot, cei doi tineri au fost casatoriti pe 16 mai 1770 la Palatul Versailles. Desi parizienii nu au fost foarte primitori cu tanara de origine austriaca, treptat au fost cuceriti de farmecul si de tineretea ei.

Citește și:

Cu ocazia casatoriei dintre cei doi, cunoscuti de altfel pentru stilul de viata luxuriant pe care l-au avut, s-a dat o mica petrecere la Palat, petrecere unde au fost prezenti pentru felicitari, masa si dans in jur de 5000 de prieteni apropiati si rude.

2. Casatoria dintre Ludovic I al Bavariei si Theresa de Saxa-Hildburghausen, 1810

Ludovic Karl August s-a nascut pe 25 august 1786 iar nasul sau a fost nimeni altul decat Ludovic al XVI-lea. Cunoscut ca mare iubitor de arte, el a lasat ca mostenire culturala unul dintre cele mai faimoase muzee germane, Gliptoteca din Munchen precum si colectia cunoscuta sub numele de Galeria de frumuseti, compusa din 36 de portrete ale celor mai frumoase femei germane si pastrata de Ludovic I in palatul Nymphenburg.

In 1810, el s-a casatorit cu Theresa de Saxa-Hildburghausen iar festivitatile in cinstea uniunii celor doi au durat o luna de zile. De altfel, petrecerea a placut atat de mult tuturor incat au decis sa o repete in fiecare an. Traditia acesteia a ajuns pana in vremurile moderne si este cunoscuta astazi ca Oktoberfest.

Citește și:

3. Casatoria dintre Elisabeta a II-a si Printul Filip, 1946

Regina Elisabeta a II-a a fost intotdeauna o persoana indragita de poporul britanic, mai ales in cel de-al doilea Razboi Mondial, atunci cand ea, Lilibet, asa cum o alinta familia, printesa in varsta de 18 ani si a treia pe linia succesiunii la tron a dorit sa contribuie in mod direct la eforturile de razboi. Prin urmare, actuala regina a Regatului Unit a fost in tinerete mecanic de locomotiva.

Pe cel care avea sa ii devina sot l-a cunoscut la varsta de 13 ani si se spune ca a fost dragoste la prima vedere. Cei doi au inceput atunci sa corespondeze in timp ce el isi facea datoria fata de patrie in cadrul Marinei Regala.

La scurt timp dupa terminarea razboiului, Elisabeta si Filip si-au unit destinele intr-o ceremonie care a fost ascultata la radio de 200 de milioane de oameni. La receptie au fost invitati mai bine de 2000 de persoane iar mireasa a imbracat o rochie brodata cu 10 000 de perle. Dar cum accidente se intampla chiar si la casele regale, in ziua nuntii, regina si-a rupt tiara, bijuterie valoroasa de familie care, din fericire, a fost reparata la timp de catre bijutierul casei regale.

Citește și:

iti dezvaluim cu surlesi trambite regale ca, incepand cu primavara acestui an, poti avea si tu o nunta de poveste, un inceput de basm pentru o viata fericita pana la adanci batraneti. Le Chateau, cel mai spectaculos ballroom din Capitala isi deschide portile pentru a gazdui nunta la care ai visat inca din copilarie. Te asteptam sa ne contactezi pentru a-ti prezenta toate facilitatile acestui spatiu fermecat!

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.