Setari Cookie-uri

Tendinte pentru costumul de mire in 2015

Cu siguranta negrul clasic va fi intotdeauna la moda si solutia cea mai simpla pentru ginere este sa opteze pentru o croiala obisnuita in aceasta culoare, cu o cravata sau un papion.

Nunta este, totusi, unul dintre cele mai importante evenimente atat din viata miresei cat si din viata mirelui. Prin urmare, si acesta de pe urma trebuie sa acorde o atentie sporita tinutei pe care o va alege. Inainte de a dezvalui tendintele pentru costumul de mire 2015, trebuie sa tinem cont de cateva reguli si sugestii simple.

Foto interior si prima pagina: Andrei Zveaghintev, Shutterstock

  • Chiar daca nunta este un eveniment plin de veselie, nu trebuie sa pierdem din vedere sobrietatea si sfintenia momentului. Si pentru ca este atat de important, trebuie celebrat cu o tinuta de mare clasa dar simpla! De aceea, sunt de evitat costumele de mire cu imprimeuri prea greoaie sau, si mai rau, cu mai multe tipuri de imprimeuri. Apoi trebuie evitate cu orice pret materialele lucioase ca oglinda sau care contin sclipici in compozitie.
  • Indiferent de croiala aleasa, este absolut vital ca intregul ansamblu, costumul de ginere, deci, sa fie confectionat din materiale naturale care sa permita pielii sa respire asa cum trebuie.
  • Urmatoarea linie generala recomandata de urmarit este potrivirea tinutelor ginerelui si a miresei. Atentie, costumul de mire si rochia de mireasa nu trebuie sa se asorteze, nu sunt uniforme. Este vorba de stiluri abordate, stiluri care trebuie sa se completeze si sa se sustina reciproc. De exemplu, o rochie de mireasa foarte vaporoasa sau una cu accente moderne, accente puse prin croiala, imprimeu, broderie sau linie nu se va potrivi cu o tinuta white tie.
  • Daca cele doua ceremonii, respectiv civila si religioasa, sunt programate in aceeasi zi, este de preferat sa adopti o tinuta mai lejera in timpul zilei. Totusi, prin tinuta lejera a nu se intelege camasa cu maneca scurta si cravata care atarna pana dupa prohab si intr-o nostalgica culoare a oului de rata. De altfel, indiferent de ocazie, anotimp si temperatura, camasile cu maneca scurta arata invariabil ieftin si de prost gust, fie ca le folositi la costumul de mire, fie ca sunteti invitat.
  • Pentru o ceremonie in timp de zi, marile case de moda, cu precadere Gucci, propun pentru costumul de mire in 2015 un costum lejer, de inspiratie marina. Acesta poate fi deschis la culoare, de la crem si ivoriu pana la alb sclipitor. Costumele de ginere potrivite ceremoniilor din timpul zilei sunt croite din materiale subtiri si au insertii specifice de culoare, cu precadere albastru, care amintesc usor, asa cum spuneam, de uniformele marinaresti.
  • In sezonul rece, cele mai sigure optiuni sunt clasicele white tie si black tie. Simplitatea, din nou, este cuvantul cheie in ambele cazuri. Fiecare dintre acestea doua sunt tinute de ceremonii somptuoase si nu iti permit prea multe libertati stilistice.
  • In ceea ce priveste nuntile din sezonul cald, se schimba cu siguranta nu doar materialul din care este croit costumul de mire, ci si paleta de culori. Atentie insa la camasa! Chiar daca evenimentul are loc in toiul verii la 40 de grade, o camasa cu maneca scurta nu este acceptata. Exista camasi confectionate special pentru a fi purtate in acest anotimp, din materiale naturale, lejere si racoroase, fara a parea ieftine sau nepotrivite pentru o ceremonie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.