Setari Cookie-uri

21 curiozitati despre barbati

Barbatii sunt pusi la zid.

sursa foto: shutterstock.com

Cand vine vorba despre iubire, femeile sunt portretizate ca pierzandu-si controlul si devenind irationale, in timp ce barbatii raman calmi si intransigenti. Cu toate acestea, cercetarile asupra creierului uman arata ca barbatii se indrahostesc mult mai usor. Cand se indragostesc, barbatii sunt mult mai romantici si pasionali, arata Dr. Helen Fisher, cunoscuta ca "cercetatoarea iubirii".

2. Semnul grafic pentru genul masculin – cerculetul cu acea mica sageata orientat in sus, este de asemenea simbolul planetei Marte. Cele doua componente ale semnului simbolizeaza scutul si sageata lui Marte, Zeul Razboiului.

3. Barbatii chiar nu isi pot aminti cu ce erai imbracata la prima voastra intalnire

Femeile isi amintesc cu usurinta detalii ale primei zile petrecute alaturi de barbatul care mai tarziu le-a devenit iubit, in schimb ei nu pastreaza in memorie astfel de amintiri. Cercetatorii au descoperit ca la barbati si femei, memoriile se formeaza diferit in creier. Atunci cand femeile sunt afectate in mod emotional de ceva, ele au tendinta de a-si aminti fiecare detaliu. Pe de alta parte, barbatii tind sa aiba mai degraba o memorie tactica si vizuala pe care o folosesc de exemplu, atunci cand vor sa isi aminteasca cum sa ajunga intr-un loc.

Citește și:

5. Barbatii au o speranta de viata mai mica decat femeile, in intreaga lume. Barbatii traiesc in medie 64, 52 de ani, in comparatie cu femeile care traiesc 68, 76 de ani.

6. In intreaga lume se nasc putin mai multi baieti

Se nasc aproximativ 107 baieti pentru 100 de fetite, iar cercetatorii considera ca acest lucru se intampla si pentru ca, in cazul mortalitatii la nastere, baietii sunt mai numerosi. Dupa perioade de razboi, cand au murit multi barbati, in mod misterios, incep sa se nasca mai multi baietei, pentru a reechilibra raportul feminin-masculin.

7. Unii barbati nu pot sa planga

Intr-un frumos eseu, Simon Mills explica faptul ca incapacitatea barbatilor de a plange, chiar si in situatii extrem de dureroase, are legatura cu modul cum acestia au fost crescuti de mici. Este o interdictie pe care o interiorizeaza si care le marcheaza viata. “Daca plangi esti mort”. Plansul in public este perceput de barbati ca un atentat la demnitatea proprie.

Citește și:

8. Barbatii se comporta prosteste in prezenta femeilor care ii atrag

Cu cat se simt mai atrasi de o femeie, cu atat barbatii tind sa se comporte mai prosteste. Cercetatorii explica acesta prin faptul ca in acele momente cand barbatii sunt stimulati vizual de prezenta unei femei frumoase, sangele paraseste zona creierului pentru a iriga penisul. Femeile nu au parte de asemenea momente cand stau de vorba cu barbati chipesi, pentru ca in ceea ce le priveste, atractia nu este stimulata doar felul cum arata cineva.

Citeste articolul integral 21 de lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre barbati pe Garbo.ro.

Garbo.ro iti recomanda si alte articole despre relatii:

Tabu in dormitor: 5 temeri sexuale ale barbatilor

Minighid de armonie in familie: 4 secrete ale unui camin fericit si pozitiv

Cotcodac sau Cucurigu?! Cine canta in familia moderna?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.