Setari Cookie-uri

Traditii fascinante de nunta in intreaga lume

Traditiile de nunta din intreaga lume presupun multe lucruri fascinante si pe alocuri intrigante.

Norvegia

Prajitura traditionala de nunta, kransekake, este un turn facut din cercuri de blat glazurate cu migdale, construit in forma de con in jurul unei sticle de bautura (de obicei, vin).

Mireasa poarta o coronita din aur si argint, care are atasati mici clopotei. Atunci cand se misca, sunetul clopoteilor alunga spiritele rele.

Kenya

Atunci cand mireasa pleaca de la casa parinteasca impreuna cu proaspatul sot, tatal miresei o scuipa de deochi, pentru ca soarta sa nu le fie potrivnica.

Cehia

Inainte de ceremonie, in patul mirilor se plaseaza un copil, pentr a binecuvanta si a creste fertilitatea viitoarei familii, iar dupa ceremonie, oaspetii arunca in ei cu petale de flori, boabe de linte si orez, pentru a le aduce noroc si bunastare.

Indonezia

Dupa ceremonie, tinerii casatoriti trebuie sa petreaca trei zile inchisi in casa, fara a iesi deloc afara, nici macar la toaleta, daca nu o au in casa!

Citește și:

Rusia

In dimineata nuntii, mirele se duce la casa viitorilor socri sa isi rascumpere mireasa, fie cu bani, fie dandu-se in spectacol, dansand si cantand, pana cand socrii mici ii opresc, exasperati, reprezentatia.
Dupa nunta, sotii trebuie sa muste, fara sa se ajute de maini, dintr-un cozonac traditional, numit karavaya (care este decorat cu spice de grau, pentru prosperitate, si inele intrepatrunse, pentru fidelitate). Cine ia cea mai mare imbucatura este considerat capul familiei.

In Moscova, tinerii casatoriti se fotografiaza la Kremlin, asezand flori la Mormantul Soldatului Necunoscut, in semn de respect pentru istoria tarii si inaintasii lor.

Pakistan

Surorile si verisoarele miresei ii fura mirelui un pantof, pe care il vor da inapoi doar in urma unei recompense (cel mai adesea, in bani).

In timpul receptiei de nunta din desert, are loc dansul camilelor, animalele miscandu-se pe ritm de tobe.

Citește și:

Cuba

Oricine invita mireasa la dans in timpul receptiei, trebuie sa ii prinda de rochie bancnote, pentru a-i ajuta pe tinerii casatoriti sa isi plateasca receptia si luna de miere.

Turcia

In ziua nuntii, prietenii mirelui aseaza drapelul national la casa acestuia, peste care se pun, in functie de zona, diverse lucruri, cum ar fi fructe, legume sau chiar oglinzi.

Venezuela

Mirele si mireasa pleaca pe ascuns de la receptia de nunta. Este un semn de noroc daca nu sunt surprinsi in momentul in care au plecat, iar primul invitat care a realizat absenta acestora se considera norocos.

Tara Galilor

Mireasa are in buchetul de flori crengute proaspete de mirt, simbolul dragostei, din care ofera si domnisoarelor de onoare. Acestea le planteaza in pamant, iar unde supravietuieste si infloreste crenguta de mirt, aceea va fi urmatoarea care se va marita.

Citește și:

Mongolia

Cuplul care vrea sa se casatoreasca trebuie sa taie impreuna un pui de gaina si sa il disece. Daca ficatul pasarii este in stare buna, atunci le este permis sa isi planuiasca nunta, iar daca nu, atunci trebuie sa continue aceasta traditie pana cand au succes.

Irlanda

In timp ce danseaza cu mirele, mireasa trebuie sa isi tina ambele picioare pe pamant; folclorul irlandez spune ca daca isi ridica piciorul numai un pic, atunci zanele malefice vor veni si o vor rapi.

Polinezia Franceza

Dupa incheierea receptiei, rudele miresei se aliniaza pe sol cu fata in jos, alcatuind un fel de pod, peste care trebuie sa paseasca tinerii casatoriti.

India

In timpul ceremoniei, mirelui i se cere sa isi scoata pantofii, pe care rudele din partea sa trebuie sa ii pazeasca, iar rudele miresei incearca sa ii fure si sa ii ascunda. Aceasta traditie se numeste “Joota Chupai”.

Citește și:

Suedia

Ori de cate ori mireasa pleaca de la masa in timpul receptiei, domnisoarele de la nunta ii fura mirelui cate un sarut, iar daca mirele iese din sala, domnii fac acelasi lucru cu mireasa.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.