Secretele celui mai reusit machiaj

Secretele celui mai reusit machiaj

Un machiaj reusit poate ascunde toate defectele si poate evidentia tot ceea ce este mai frumos, poate conferi eleganta sau naturalete, gingasie si tinerete etc. Insa nu aplicarea unor farduri bine alese creeaza calitatea unui machiaj, ci pentru reusita acestuia trebuie indeplinite multe conditii, cum ar fi: potrivirea machiajului cu personalitatea miresei, aplicarea acestuia pe un ten cat mai curat si ingrijit etc.

  • Buzele reprezinta de asemenea un detalui foarte important. Nu uitati sa le hidratati zilnic atat plin aplicarea unor rujuri (sau strugurele) hidratante dar si prin consumarea unei cantitati suficiente de lichide in ficare zi.

Esential pentru frumusete

V-ati pregatit suficient pentru un machiaj cat mai reusit, insa si acesta trebuie realizat cu multa grija si pricepere.

Alegerea persoanei care va va efectua machiajul trebuie facuta cu multa grija astfel incat sa tina cont de toate detaliile ca voi sa fiti cat mai frumoase: de culoarea tenului, de coafura, de tipul fetei, de natura tenului (daca este gras sau uscat se vor folosi anumite produse cosmetice speciale pentru problemele tenului), de stilul nuntii (machiajul poate fi elegant, natural, indraznet etc.) si lista poate continua. Tocmai datorita acestor numeroase motive veti avea nevoie de un profesionist pentru realizarea machiajului.

Puteti opta pentru o cosmeticiana despre care ati auzit si de la alte persoane ca ar fi foarte priceputa. Nu va bazati doar pe evaluarea dumneavoastra in privinta profesionalismului unei cosmeticiene, mai ales daca nu ati absolvit nici un curs in acest domeniu. Este posibil ca acea cosmeticiana sa aiba mare putere de convingere, insa nu si suficiente cunostinte. Cel mai bine si mai sigur este sa apelati la un make-up artist. Acesta are toate cunostintele si produsele necesare pentru a va realiza un machiaj poate mult mai frumos decat ati fi putut spera. Pentru mai multe informatii despre make-up artisti cititi aici.

Dupa ce ati hotarat care este persoana care se va ocupa de machiajul dumneavoastra va trebui sa faceti o proba sau chiar mai multe pana ajungeti la cele mai bune rezultate. Dupa ce ati stabilit si care va fi machiajul pentru nunta este bine ca macar cu doua saptamani inainte de ziua nuntii sa achizitionati macar o parte din produsele pe care le veti folosi pentru machiajul de nunta. Apoi cateva zile machiati-va numai cu acele produse care vor ramane aplicate intreaga zi pe tenul dumneavoastra. In felul acesta va veti acomoda cu produsele si totodata veti observa daca acestea va produc vreo alergie, iritatie, inrosire a pielii etc, probleme care nu ar trebui in nici un caz sa fie descoperite in ziua nuntii. Daca totusi vi se pare scumpa aceasta incercare, atunci rugati persoana care va face machiajul sa il realizeze dimineata devreme, astfel incat sa pastrati o zi produsele cosmetice pe ten. Daca vor aparea probleme veti lua masurile necesare.

De asemenea va trebui sa va acomodati cu doua saptamani inaintea nuntii cu tot ceea ce este «fals»: unghii false, gene, extensii de par etc. Astfel in ziua minunata a casatoriei va veti simti cat mai naturala caci v-ati familiarizat cu tot ceea ce era nou pentru frumusetea dumneavoastra.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri