Setari Cookie-uri

Silueta de mireasa: dieta cu struguri

Vara ne ofera fructe cu potential valoros privind silueta si sanatatea. O dieta specifica pentru acest sezon si usor de urmat este cea cu struguri.

- boabele contin substante laxative, fiind indicate in constipatie
- datorita zaharurilor ce se acumuleaza in ficat si au ardere lenta, strugurii sunt fructele indicate sportivilor de performanta
- intaresc sistemul imunitar

Dieta cu struguri

Se recomanda consumul strugurilor proaspeti, nepreparati si copti. Se vor consuma boabele de struguri cu tot cu coaja si samburi.

Prima faza a dietei

In prima faza se urmareste acomodarea organismului atat ca digestie cat si ca metobolism cu consumul de struguri. Aceasta acomodare se face lent in decurs de o saptamana pentru a nu avea cresteri bruste de glicemie sau dereglari ale tranzitului intestinal (diaree). Astfel, in primele doua zile veti manca jumatate de kilogram de struguri pe zi, intre mese. In urmatoarele trei zile veti consuma tot intre mese un kilogram de struguri pe zi, iar in ultimele doua zile 1,5 kg pe zi.

Citește și:

Faza de intretinere a dietei cu struguri

Se consuma zi de zi 1-1,5 kg de struguri pe zi si se exclud din regimul zilnic preparatele grase, mezelurile, prajelile, prajiturile cu crema si torturile si se recomanda minim jumatate de ora de efort fizic pe zi.

Dieta intensa cu struguri

Trei zile pe saptamana timp de trei patru saptamani se consuma numai struguri in cantitati de 2-3 kg.

Contraindicatii pentru dieta cu struguri

Dieta cu struguri nu este indicata suferinzilor de diabet, celor cu tensiunea arteriala ce depaseste 150mm Hg si celor cu boli cronice renale sau intestinale. Este indicat ca inainte de a incepe orice dieta sa consultati medicul de familie.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste mai multe articole pe Healthy:

Pepenele rosu, remediu delicios pentru o detoxifiere intensa

3 secrete despre cafeaua decofeinizata

Cum sa slabesti focalizat in zona abdominala

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.