Setari Cookie-uri

3 pentru silueta de Sarbatori

Sarbatorile de iarna reprezinta un motiv de bucurie pentru majoritatea oamenilor. Acestea ne dau un prilej sa fim mai buni, mai veseli, mai optimisti si mai darnici; in plus ne ajuta sa ne reintalnim cu cei dragi si sa ne bucuram de o binemeritata relaxare. Ne gandim cu drag la perioada ce urmeaza imaginandu-ne impreuna cu cei apropiati in jurul unei mese incarcate cu bunatati de tot felul.

De asemenea, incearca sa bei cat mai multe lichide (apa, sucuri naturale, ceaiuri, supe), atat in perioada de dinainte de sarbatori cat si in saptamana dintre Craciun si Anul Nou. Acestea te vor hidrata, iti vor da senzatia de satietate si iti vor detoxifia organismul.

2. Apuca-te de sport

Daca nu ai inca un abonament la sala acum e momentul sa iti faci unul deoarece pana la sarbatori ai de munca. Exercitiile fizice nu doar ca te vor pune in forma astfel incat sa arati cat se poate de bine in rochia de ocazie aleasa pentru Revelion, dar iti vor ajuta organismul sa arda mai usor caloriile.

Daca nu te incanta idea de a merge la sala poti incerca acasa un mic program de exercitii, o sedinta zilnica de jogging sau o plimbare in pas alert. Iar dupa ce se vor aprinde si luminitele de iarna prin oras vei avea un motiv in plus pentru a face o plimbare de seara. Bicicleta sau rolele sunt si ele foarte utile cand vine vorba de a-ti pune sangele in miscare.

Citește și:

Stabileste intalnirile cu prietenii in aer liber mai degraba decat in cafenele sau baruri. Mergeti la o plimbare prin parc sau la o partida de fotbal sau baschet pe unul dintre multele terenuri amenajate pentru asta. Iar daca ajungi prin cluburi atunci incearca sa dansezi cat mai mult si sa eviti bauturile alcoolice.

3. Fii moderata

Rascolind prin bagajul cultural mostenit de la romani gasim o vorba ce s-a dovedit a fi de-a lungul timpului solutia unei vieti fericite: ”Aurea mediocritas” (Aurita este calea de mijloc). Acest indemn la moderatie ar trebui sa conduca fiecare aspect al existentei noastre. Sarbatorile sunt poate cel mai bun moment sa ne reamintim si sa punem in practica acest principiu de viata.

E absurd sa pretinzi organismului tau sa se sature din priviri refuzand cu indarjire orice bunatate insa e la fel de nebunesc si sa te arunci asupra fiecarui fel de mancare ce ti se perinda prin fata. Incearca sa gusti din fiecare fel ce iti face cu ochiul insa nu exagera. Nu se face gaura in cer daca mananci un fursec insa atunci cand golesti platoul e posibil sa regreti mai tarziu atunci cand rochia de petrecere va fi mult prea stramta. In plus, evita sa mai rontai nimicuri intre mese, oricat de bine ar arata acestea.

Citește și:

Este normal sa te rasfeti cu bunatati de tot felul, la urma urmei Craciunul vine doar o data pe an insa nu uita ca excesele alimentare au un efect negativ asupra sanatatii. Alege sa te bucuri de cateva bunatati in cantitati cat se poate de mici si vei intra in anul ce urmeaza cu o silueta de invidiat.

Sursa: Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Kudika. Noi iti recomandam:

DA si NU in make-up
Par sanatos pe timp friguros
3 Look-uri pentru Craciun

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.