Setari Cookie-uri

In cautarea frumusetii

Punem atat de mult accent pe aspectul fizic, pe hainele pe care le imbracam si stratul de farduri de pe fata incat adesea mi se pare ca am inceput sa uitam unde se ascunde adevarata frumusete. Astazi ne negociem propria personalitate si frumusete prin aspect. Arat frumos si sunt frumoasa par sa fie unul si acelasi lucrur.

Nu e de mirare nici faptul ca atat de multe dintre noi se chinuie sa atinga standarde adesea absurde de frumusete. Iar cand eforturile noastre se dovedesc in zadar ne consideram urate. Cata lipsa de adevar exista in aceste gandurile negre care submineaza felul in care ne vedem. Lipsa de incredere ce caracterizeaza un numar din ce in ce mai mare de femei e legat direct de aceasta perceptie a frumusetii. Cat timp frumusetea ramane ceva de domeniul fizic si stacheta e ridicata din ce in ce mai mult vor aparea din ce in ce mai multe probleme de acest tip: copile ce se inchid in casa pentru a-si ascunde ceea ce ele percep drept ‘uratenie’, adolescente anorexice si bulimice, tinere femei dependente de cure de slabire drastice si femei in floarea varstei care nu reusesc sa iasa din carapace si sa se bucure de viata.

Astfel de reactii sunt rezultatul tranformarii frumusetii spirituale intr-o sintagma aruncata de dragul discutiei, un fel de premiu al II-lea (sau, si mai rau, mentiune). Cu cat la nivelul societatii se pune din ce in ce mai mult accent pe frumusete, ca fiind in primul rand fizica, cu atat femeile (si nu numai) se lasa prinse in capcana frumusetii ca iluzie optica, cu atat mai mult frumusetea interioara devine secundara. Iar o lume in care o un corp frumos e mai important decat un personalitate placuta, decat o minte agera si un caracter bland nu e tocmai locul in care oricare dintre noi ar vrea sa traiasca si sa faca oameni din copii pe care poate ii va avea.

Cu o floare nu se face primavara, tot asa cu cateva randuri nu se poate schimba lumea. Schimbarea nu poate veni decat din interiorul fiecaruia. Schimbarea vine o data cu fiecare femeie care invata sa se iubeasca asa cum este, chiar daca sau tocmai pentru ca nu se conformeaza unui sablon si invata sa ii iubeasca si sa ii aprecieze pe ceilalti nu pentru felul in care arata ci pentru oamenii care sunt.



Un articol de Ioana
Citește și:

Sursa: Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Kudika. Noi iti recomandam:

6 Secrete ale parului cu volum
Totul despre celulita
20 de produse pentru parul tau!

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.