Setari Cookie-uri

5 Sfaturi pentru frumusete

Cartea de vizita a fiecarie femei, daca vrea sa se considere ingrijita si atragatoare, ramane tenul.

Cartea de vizita a fiecarie femei, daca vrea sa se considere ingrijita si atragatoare, ramane tenul. Iata mai jos cateva idei benefice care contribuie la mentinerea echilibrului in viata, gratiei, vitalitatii, confortului fizic si intelectual, optimismului, supletii si armoniei.

Un ten sanatos si curat pretinde o ingrijre pe masura. Fiindca nimeni nu vrea sa aiba o piele imbatranita inainte de vreme sau si mai rau, o piele uscata, nehidratata.

1. Demachierea


Un machiaj bun poate sa ascunda defectele cu care ne trezim in fiecare dimineata: cearcanele, ochii obositi, un cos aparut exact acolo unde nu avem nevoie de el, insa demachierea este adevaratul ritual magic, in care sta secretul unui ten stralucitor si ingrijit.

Curatarea tenului este o etapa foare importanta care nu trebuie neglijata chiar daca ne simtim obosite, fara chef, dupa o zi incarcata. Desi poate parea lipsita de importanta, curatarea tenului dimineata este foarte utila deoarece, desi in timpul noptii nu avem de-a face cu factorii poluanti ai mediului, tenul acumuleaza reziduri sub forma de celule moarte si sebum.

Atat seara, inainte de culcare dar si dimineata, tenul trebuie atent curatat, avand o grija deosebita cu zona sensibila a ochilor.

Procesul de demachiere incepe cu buzele, apoi ochii. In cazul ochilor, pentru inceput este indepartat rimelul. Urmeaza pleoapele si, la final, indepartarea fondului de ten.

Nedemachiat corect si eficient, tenul isi pierde in timp elasticitatea si stralucirea deoarece, pe langa produsele de machiaj, factorii externi precum fumul de tigara sau praful adauga impuritati care ataca tesutul pielii.

2. Tonifierea

Pentru o ingrijira corecta a tenului pe timpul noptii, avem nevoie de un demachiant eficient dar si de lotiune tonica. Aceasta din urma este foarte importanta, deoarece calmeaza fata si indeparteaza ultimele urme ale machiajului.

3. Hidratarea

La fel de importanta este crema de fata pentru noapte deoarece hidrateaza si hraneste tenul, inlocuind hidratarea pierduta in cursul zilei.

Cremele hidratante, bogate in vitamine, sunt ideale pentru o piele sanatoasa, catifelata la atingere.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.