Setari Cookie-uri

Ritual de frumusete pentru mirese

Orice mireasa trebuie sa radieze de frumusete, dincolo de machiaj, coafura si alte elemente ale vestimentatiei. Astfel ca frumusetea naturala reprezinta primul element de care viitoarea mireasa trebuie sa se ingrijeasca. O piele fina, catifelata, un zambet ingrijit, un par sanatos fac baza oricarui machiaj reusit sau coafura desavarsita. Va propunem cateva tratamente de infrumusetare.

Tratament pentru umeri, decolteu si spate

Daca ai ales pentru ziua nuntii o rochie de mireasa care iti lasa la vedere decolteul, umerii si spatele, atunci musai trebuie sa te ingrijesti de pielea de la acest nivel. Mai ales in zona decolteului, unde suferim adesea expuneri excesive la soare, pielea tinde sa se rideze, sa capete pete si un aspect imbatranit. De aceea trebuie sa hidratezi intens aceasta zona. Pentur indepartarea petelor poti folosi masti cu lamaie, acestea s-au dovedit a fi cele mai eficiente, sau pur si simplu comprese cu zeama de lamaie si ulei de masline. Poti folosi de asemenea amestecuri de zeama de lamaie cu ceaiuri tonice concentrate, cum este cel verde, un bun detoxifiant si regenerator pentru piele.

Ingrijirea parului

Mastile pentru par trebuie sa fie hidratante, mai ales daca este lung. Noi iti recomandam urmatoarea masca pe care sa o aplici saptamanal: doua linguri de ulei de ricin, patru linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie, doua fiole de vitamina E, 15 picaturi de vitamina A uleioasa, doua linguri de miere, un galbenus de ou si 10 picaturi de alcool concentrat (poti folosi si coniac - alcoolul are rorlul de a spori circulatia la nivelul scalpului, astfel elementele nutritive din masca se absorb mai usor si totodata intensifici circulatia si oxigenarea radacinii firului de par). Se amesteca bine si se aplica intai la radacina masand energic timp de 2 minute, apoi se intinde pe tot parul si se lasa sa actioneze o ora. Se spala apoi parul cu sampon si se foloseste balsam. Spala parul o data la doua zile si foloseste balsamul dupa fiecare spalare, specialistii sustin ca parul spalat mai des este mai sanatos.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.