Setari Cookie-uri

Luna de miere in Insula de miere

Asezata in mijlocul Marii Mediterane, intre continentul african si peninsula Italiei, Malta - tara arhipeleag, atrage anual peste un milion si jumatate de turisti, in ciuda suprafetei reduse. Cele sase insule, din care trei nelocuite, sunt considerate unicul muzeu in aer liber al Europei. Cu 7000 de ani de istorie si un potential natural unic, insulele malteze reprezinta pe piata turistica o destinatie exotica, pretentioasa, dar si foarte atragatoare.

St. Julian's, fost sat pescaresc, este astazi una dintre cele mai cunoscute statiuni, situata la 6 km de Valletta. Este un orasel cu atmosfera mediteraneana, cu strazi si cladiri frumoase.

Insula Gozo are 26.000 locuitori si apare in vechea mitologie greaca. Locatia este cunoscuta datorita nimfei Calypso, care, conform legendei, l-a retinut prin farmece, timp de sapte ani, pe Ulisse.

Insula Comino, situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, este un paradis pentru scufundari sau surf. ‘Laguna albastra’ a insulei, cu apa limpede de culoarea turcoazului, este o uriasa piscina naturala.
Mdina este o asezare feniciana si a detinut statutul de capitala fortificata a insulei pana la venirea cavalerilor ioaniti. Citadela magnifica, cunoscuta si sub denumirea de "Orasul Tacerii", este cladita in varful unui platou stancos, in mijlocul insulei.

Informatii utile:

Suprafata: 316 km²

Populatia: 396.851 locuitori (iulie 2004)

Moneda: lira malteza (Lm) 1 Lm = 100 centi; 1 Lm = 2.4 euro

Limba oficiala: malteza, engleza. Multi vorbesc italiana.

Clima: climat mediteranean cu temperaturi medii anuale de 18°C. |n ianuarie, media este de 12°C, iar in iulie este de 24°C.

Preturi informative: apa minerala (1,5 l): 0.3 Lm, cina intr-un restaurant: aproximativ 6 Lm, racoritoare: 0.5 Lm, tigari: 1.35 Lm, combustibil: 0.37Lm/litru, sezlong, umbrele de plaja: 1 Lm/buc.

Conditii de intrare in tara: pentru o sedere de maxim 30 zile nu este necesara viza turistica. Este necesar pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara.

Shopping: in magazine, preturile sunt rezonabile si fixe. Nu sunt negociabile. Cateva idei de suveniruri: bijuterii - in special din argint, dantela fina, produse artizanale din sticla colorata, ceramica, produse din “malta stone”- calcit alb si maroniu, esarfe, fulare din angora, tricouri si prosoape de bumbac.

Sursa: Lazy.ro

Citeste si alte articole asemanatoare pe Lazy:

Cele mai renumite Piete de Craciun

Dublin by day, Temple Bar by night

Snowboard versus schi
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.