Setari Cookie-uri

Luna de miere in "Parisul Oriental"

Cu o istorie agitata si o dezvoltare treptata de la un mic sat de pescari la unul dintre cele mai mari si infloritoare orase din China, Shanghai s-a dezvoltat ca o metropola multiculturala imbinand elemente ale modernismului cu traditia pur chinezeasca, intr-un ansamblu uimitor. Situat in estuarul raului Yangtze, Shanghai este cel mai mare oras industrial din China, cu o populatie care depaseste 18.2 milioane locuitori. Reprezantand cel mai mare centru comercial si financiar al Chinei, este fara indoiala un punct de atractie international.

Shanghai este cosiderat "paradisul cumparaturilor" sau "Parisul Oriental", astfel ca odata ajunsi aici, tentatia de a cumpara macar cateva suveniruri devine tot mai greu de stapanit. Shoppingul a devenit in ultimii ani una din cele mai mari atractii turistice in acest oras. Unul din cele mai importante zone de cumparaturi este strada Nanjing, situata in centrul Shanghaiului. Aici se gasesc tot felul de lucruri, de la imbracaminte si incaltaminte pana la bijuterii, la preturi accesibile. Majoritatea magazinelor accepta 'targuiala' ca facand parte din cultura locala. Astfel, nu ezitati sa obtineti cel mai bun pret pentru produsele pe care le achizitionati. Nu trebuie ratata nici piata Xiangyang – poate cea mai renumita din oras, unde pot fi achizitionate electronice, in special ceasuri, bijuterii, haine si posete, acestea din urma fiind, in marea lor majoritate, falsuri “de lux”.

Night-life-ul in Shanghai este cu totul special. Un spectacol de lumina si culori invaluie strazile orasului, iar agitatia din timpul zilei se transforma intr-o frenezie pentru cautarea celor mai bune locuri in care se pot "pierde" cateva ore de calitate. Tea House-urile raman deschise toata noaptea. Insa pentru cei care doresc ceva mai multa agitatie, exista de asemenea foarte multe cluburi de noapte. Nici aici preturile nu sunt exagerate. O atractie a noptilor in Shanghai sunt si concursurile de Karaoke. Locurile speciale pentru aceasta activitate sunt pline intotdeuna, iar daca ai impresia ca te poti descurca, nu iti ramane decat sa te urci pe scena si sa incerci. Premiile, de obicei concretizate sub forma produselor alcoolice, devin foarte "motivante"...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.