Setari Cookie-uri

Luna de miere in paradisul Europei

Cei ce cauta paradisul pe pamant trebuie sa vina la Dubrovnik spunea in urma cu cateva decenii G. Bernard Show. Pentru noi romanii este o adevarata revelatie. Croatia, atat de aproape si totusi atat de putin descoperita de europeni dar adulata de restul lumii. Dubrovnik, recunoscut la nivel mondial drept una dintre cele 7 cele mai mari atractii ale lumii, este un oras de o spelendoare extrema. De neuitat cum spun unii, te transforma definitiv iar orice vacanta ulterioara va fi greu de egalat.

“Cei ce cauta paradisul pe pamant trebuie sa vina la Dubrovnik” spunea in urma cu cateva decenii G. Bernard Show. Pentru noi romanii este o adevarata revelatie. Croatia, atat de aproape si totusi atat de putin descoperita de europeni dar adulata de restul lumii. Dubrovnik, recunoscut la nivel mondial drept una dintre cele 7 cele mai mari atractii ale lumii, este un oras de o spelendoare extrema. “De neuitat” cum spun unii, te transforma definitiv iar orice vacanta ulterioara va fi greu de egalat.

Nu numai Dubrovnik-ul ci intreaga coasta croata precum si Zagrebul reprezinta zone turistice fascinante. Multi considera Croatia o destinatie ideala tocmai pentru ca ea ramane inca nedescoperita. Aglomeratia, preturile mari, “capitalismul” turistic nu au ajuns inca sa sufoce atractiile si farmecul personal al acestei tari. Un lucru este cert - daca te-ai decis sa pleci intr-o vacanta croata Dubrovnik-ul este un “punct” obligatoriu.

Rivalul Venetiei


Acesta este Dubrovnik-ul . O fortareata medievala, port la Adriatica - care in secolele XV, XVI rivaliza din punct de vedere economic si comercial cu Venetia. Astazi lucrurile s-au schimbat putin iar rivalitatea s-a mutat in planul esteticului, al valorii patrimoniale, al lumii turistice - frumusetea acestui oras concureaza in continuare cu fascinanta Venetie.
Considerat “perla rara” a patrimoniului cultural si arhitectural european, orasul este mandria trecutului independent al Croatiei, fiind singurul stat liber de pe coasta Adriaticii intre secolele XVII - XIX. Inscris in registrul patrimoniului cultural mondial UNESCO drept oras-monument, “perla Croatiei” are un stil arhitectural unic datorat in mare parte influentelor turcesti dar si celor venetiene.

Stari Grad - orasul vechi


Cea mai atractiva parte a orasului Dubrovnik este vechiul oras, Stari Grad, cu strazi pavate, fantani, muzee si orase. Patrimoniul sau venetian este relevant mai ales in numele majoritatii rezidentilor de aici. Hotarul principal intre cele doua parti ale orasului este numit 'stradun', un cuvant de origine venetiana. Viata de noapte palpitanta cu numeroase localuri ( restaurante, baruri, pub-uri, cluburi, discoteci etc. ) cat si multitudinea de evenimete organizate anual, fac din acest oras o alegere reusita pentru o vacanta cu standarde si asteptari cat mai inalte. Poezia Dubrovnikului o scrie fiecare vizitator iar romantismul medieval pe care il respira acest oras atrage din ce in ce mai multe perechi de indragostiti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.