Setari Cookie-uri

Luna de miere in ultima frontiera a luxului

Inconjurati de ape si departe de privirile curiosilor, posesorii unei insule se pot mandri ca fac parte dintr-un grup foarte restrans de persoane care pot spune ca sunt stapanii propriului Regat.

Fauna locala, sursele de energie sau faptul ca majoritatea insulelor sunt scoase la vanzare fara a avea nicio constructie pe ele reprezinta alte elemente demne de luat in considerare, elemente care vor ridica considerabil costurile finale ale instalarii in propriul paradis. In plus, “propriu” s-ar putea sa nu aiba acelasi inteles in cazul tuturor insulelor prezente pe piata de profil, multe dintre acestea fiind sub jurisdictia unui stat. Iar cele cateva care ofera libertate totala proprietarilor se afla in zone periculoase sau in mijlocul oceanelor.

Cu toate acestea, insulele reprezinta un “trebuie” pentru tot mai multi din miliardarii lumii, preturile de achizitie si sumele necesare investitiilor ulterioare tinanand la distanta doritorii cu conturi doar de sapte zerouri. Cea mai scumpa insula aflata pe piata este Vatu Vara Island din Arhipelagul Fiji, care costa 75 milioane de dolari (57,31 milioane euro), potrivit publicatiei Forbes. Cu o lungime de cativa kilometrii, insula permite construirea unei piste de aterizare, in acest moment putandu-se ajunge doar cu ajutorul unei barci. Insula nu are nicio constructie, noul proprietar fiind obligat sa isi construiasca resedinta.

Tot nelocuita si fara nicio constructie este si cea de a doua insula din lista celor mai scumpe proprietati de profil aflate pe piata. Ronde Island, Grenada (Marea Caraibelor), are o marime de 2.000 de acrii si un relief care include vai si dealuri in miniatura, precum si un port care permite acostarea yacht-urilor. Pretul: 70 milioane de dolari (53,5 milioane euro).

Ultima treapta a podiumului e ocupata de Great Hans Lollik Island (Insulele Virgine, SUA), care desi are dimensiuni mai reduse decat alte proprietati aflate pe piata (500 de acrii), prezinta avantajul de a se afla doar aproximativ 2,7 kilometrii de costa St. Thomas.

Pentru aproximativ 45 milioane de dolari (aproximativ 35 milioane euro) pot fi cumparate mai multe insule in Golful Mexic sau in Arhipelagul Fiji, ultima dintre ele prezentand si conditii ideale pentru plantatiile agricole. Una din cele mai tentante oferte de pe piata, mai ales si datorita faptului ca beneficiaza deja de constructii, este Pakatoa Island (Noua Zeelanda). Insula a gazduit anterior o un complex turistic, avand chiar si un bar si mai multe piscine incalzite, totul pentru 'numai' 35 milioane de dolari (26,74 milioane euro).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.