Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Bahamas

Bahamas este, mai mult decat un brand, un reper turistic mondial. Insulele Paradisului sunt destinatia numarul unu a americanilor instariti, destinatie de lux pentru romani in special, dar si pentru europeni in general. Acest stat care numara peste 2000 de atoli si 700 de insule are o istorie turistica relativ recenta dar extrem de fulminanta. Bahamas reprezina ultima frontiera a luxului, a distractiei, a exotismului. Tentatiile sunt nenumarate iar imensul arhipeleag reuseste sa satisfaca orice fantezie turistica. De la hosteluri sau cabanute modeste pana la insule private sau atoli scosi la vanzare, de la sectoare interzise apartinand unor personalitati contemporane pana la imense parcuri sau rezervatii deschise publicului, Bahamas reprezinta un paradis controversat, ravnit, incredibil de complex, fascinant dar accesibil oricarui turist cu posibilitati financiare peste medie.

Apa marii la tarmuri este mica, recifurile de corali, intr-o multitudine de culori, se vad cu ochiul liber datorita limpezimii apei, baza hoteliera este extrem de diversificata, agrementul foarte bine dezvoltat iar orasele reusesc cu succes sa satisfaca cererea de turism urban.

In mod cert Bahamasul este destinatia ideala atata timp cat ai resursele financiare adecvate. Aria sporturilor practicabile este extrem de larga. In general, fiecare hotel are terenuri de sport, golf, sectoare de plaja unde se practica sporturi “de sezon” sau mici golfuri si spatii special amenajate pentru surf, scuba si altele. O distractie cu adevarat exotica este safariul – cu jeepul, atv-ul sau pe jos. Multitudinea insulelor inca nelocuite permite si exploatarea locurile mai putin cunoscute. Aceasta distractie nu costa foarte mult dar satisfactiile sunt enorme. De obicei se formeaza grupuri de turisti care sunt dusi pe o insula pustie cu ajutorului unei barci sau a unui yaht. Insula, cu plaje virgine, este descoperita de turistii neinitiati care isi incheie ziua cu o masa sau o petrecere pe cinste. In afara de aceste distractii si posibilitati de agrement prezente mai ales in zonele turistice, exista cateva atractii in Bahamas care nu ar trebui ignorate:

Nassau, capitala statului Bahamas este situata pe insula New Providence si gazduieste aproximativ 70% din populatia intregului stat. Nassau are unul dintre cele mai atractive porturi ale arhipeleagului precum si un centru vechi in care arhitectura coloniala veche face deliciul turistilor pasionati. 100% turistica, aceasta capitala de la tropice gazduieste o multitudine de malluri, muzee, parcuri de distractii, baruri si cluburi.

Abaco National Park se afla pe insula Abaco si este o rezervatie protejata a Guvernului. Parcul acopera o suprafata enorma (aproximativ 5000 de acri) care reprezinta habitatul a peste 1000 de specii de pasari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.