Setari Cookie-uri

Sudul Italiei: Rafinament si romantism

Sosele serpuite pe coasta Mediteranei, paduri proaspete de lamai, ruine romane antice, palate inconjurate cu gradini luxoase, toate acestea imbata simturile calatorilor din sudul Italiei, un loc cu care natura si omul au fost darnici.

Sosele serpuite pe coasta Mediteranei, paduri proaspete de lamai, ruine romane antice, palate inconjurate cu gradini luxoase, toate acestea imbata simturile calatorilor din sudul Italiei, un loc cu care natura si omul au fost darnici.

Italia de Sud

Sudul Italiei a fost o destinatie celebra inca de cand imparatul roman Tiberius a ales insula Capri pentru a-si petrece vacanta. Intre timp, personalitati precum Greta Garbo, Jackie Kennedy si Sophia Loren au fost seduse de romantismul si rafinamentul de pe Coasta Amalfitana. Decorul acestor locuri este un motiv destul de intemeiat pentru a le alege: paduri bogate de migdali si maslini, care aluneca spre stancile abrupte ce rasar din Mediterana. Daca adaugam frumusetea teatrului San Carlo din Napoli, castelele renascentiste si catedralele romane, vom vedea de ce zona a inspirat atatia artisti, de la Grieg la Steinbeck. Desi intreg sudul Italiei inspira si seduce, exista cateva locuri renumite pentru frumusetea lor, care au convins imparati, artisti, scriitori, vedete si simpli calatori.

Citește și:

Capri

De la deschiderea primului hotel in anul 1822, orasul de pe insula a devenit tinta unei elite formata din artisti, milionari si mostenitori. Magazinele de lux atrag mii de fani ai shopping-ului, care se relaxeaza dupa cumparaturi la una din terasele chic de pe stradute. Specialistii recomanda restaurantul Villa Verde sau barul-terasa al Grand Hotel Louisiana. Punctul slab al insulei sunt plajele cu pietris.

Positano

Luxul si simplitatea s-au dovedit a fi o combinatie castigatoare pentru Positano, un mic oras de pe Coasta Amalfitana. Locul atrage calatori cu pretentii sau tinere vedete, cum ar fi Colin Ferrell. Considerat o minune arhitecturala, Hotelul Il San Pietro di Positano porneste direct din stancile enorme ale muntilor Lattari. O alta oaza a relaxarii sunt baile jaccuzzi de la Le Sirenuse, cu ferestrele ovale ce dau inspre mare. Pentru vedere frumoasa in timpul cinei, specialistii recomanda restaurantul Chez Black.

Citește și:

Ravello

D. H. Lawrence a scris o parte din romanul sau, "Amantul doamnei Chatterley", in acest satuc romantic, iar Villa Rufolo l-a inspirat pe Richard Wagner, atunci cand a scris actul al doilea din Parsifal. Asezat intre stanci, departe de haosul din orasele-port aglomerate, Ravello este locul perfect pentru a te bucura de un concert de muzica simfonica in aer liber.

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.