Setari Cookie-uri

Luna de miere intre doua continente

Impartita la propriu intre doua continente, Turcia a devenit un simbol al turismului bine facut. Acesta tara le are pe toate: o istorie fulminanta, o baza hoteliera de exceptie, personal calificat, peisaje spectaculoase si orase extrem de bine dezvoltate.

Istanbul

Pergamon

Istoria acestui oras a inceput in secolul al VIII-lea i.e.n. cand unele colonii grecesti s-au stabilit pe coasta Asiei Mici. Aflat la aproximativ 20 de kilometri de tarmul Mediteranei, Pergamon a rivalizat datorita vastei sale colectii de carte cu vestita biblioteca din Alexandria. Astazi, pe locul vechiului oras se afla localitatea Bergama care a fost construita astfel incat toate ariile arheologice, ruinele si vestigiile grecesti sau cele romane sa fie cat mai bine protejate si usor accesibile turistilor interesati. Mai multe despre Pergamon gasiti aici.

Ankara

Bodrum

Cu o vechime de 27 de secole, Bodrum si-a castigat locul in topul celor mai frumoase atractii ale Turciei atat prin bogatia vestigiilor sale istorice cat si printr-o dezvoltare turistica extrem de spectaculoasa. Asezat in sudul peninsulei cu acelasi nume, pe coasta de est a Turciei, Bodrum este un oras mic, un excelent port pentru iahturile de lux dar si un foarte bun refugiu pentru turistii indragostiti atat de plaja si mare cat si de o viata culturala intensa. Castelul Bodrum, construit in secolul al XV-lea reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului – constructia fortareata gazduieste atat un Muzeu de Arheologie cat si mai multe festivaluri anuale de renume. Mai multe despre Bodrum gasiti aici.

Citește și:

Sursa: Lazy.ro

Citeste alte articole pe Lazy:

B'EST FEST 2008 - nebunia cuprinde Bucurestiul!

Early booking: vacante mai ieftine

TOP - 9 destinatii de care nu ai auzit niciodata

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.