Setari Cookie-uri

Luna de miere in Zanzibar, secretul unui paradis

Daca cele mai multe dintre paradisurile exotice ale lumii au devenit in ultimii ani tinta a milioane de turisti, Zanzibarul se bucura de o promovare mai mica si deci, de turisti mai putini dar mai fericiti. Arhipeleagul, situat la 35 de kilometri de coasta estica a Africii, reprezinta visul oricarui om indragostit de cadura, mare, nisip, scufundari si soare. Insula condimentelor Zanzibarul este vizitata anual de aproximativ 100.000 de turisti putin in comparatie cu alte destinatii celebre care aduna anual si peste un milion de vizitatori. Si totusi, aceasta caracteristica a arhipeleagului situat in apropierea Ecuadorului, nu aduce decat satisfactie si bucurie. Turistii din intreaga lume sunt fericiti de posibilitatea petrecerii unei vacante mai putin cosmetizate, aproape deloc aglomerate si chiar mai ieftine decat in alte insule similare.

De ce Zanzibar?

Principala destinatie turistica a arhipeleagului este reprezentata de insula cea mare, cu acelasi nume, care gazduieste, pe coasta sa vestica si capitala statului semi-autonom – Zanzibar City. Din punct de vedere cultural si comercial, orasul este o adevarata bijuterie. Datorita numeroaselor influente – arhipeleagul a fost invadat, condus si colonizat de arabi, hindusi, portughezi si englezi – aici se afla cateva obiective de interes turistic major.

Cel mai important astfel de obiectiv turistic este Orasul de Piatra (Stone Town) – o arie aflata pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, aflata in partea de vest a Capitalei, la tarmul oceanului. Considerat centrul cultural al Zanzibarului, Orasul de Piatra se mandreste cu o colectie de peste 500 de usi sculptate in lemn (cea mai veche avand o vechime de peste 300 de ani), un Fort Arab construit in anul 1700 - astazi deschis publicului, cu un Palat – resedinta a Sultanului (cridicat la inceputul secolului al XIX-lea) si cu alte obiective construite de-a lungul ultimelor secole ale mileniului trecut, in timpul dominatiei arabe.

Citește și:

In afara de atractiile culturale, care, de cele mai multe ori in cazul unor astfel de destinatii, au doar rolul de a completa un program, Zanzibarul se mandreste cu o linie de coasta spectaculoasa – mai ales in partea de est a insulei, cu plaje cu nisip fin si alb, palmieri si recifuri de corali care transforma acest loc intr-un devarat paradis al scufundarilor. De mentionat este si faptul ca acest arhipeleag “isi castiga existenta” din cultivarea si exportul de condimente. Supranumita “Insula Condimentelor”, Zanzibarul si-a transformat acest atu economic (se remarca productia de cuisoare, nuscsoara, piper, vanilie, scortisoara sau ghimbir), intr-o strategie turistica. Indiferent de ce parte a insulei alegeti, indiferent de hotelul unde va cazati, veti fi cu siguranta informati asupra unui tur “Spice” al insulei. Un fel de “Drum al Condimentelor” – o excursie de o zi sau doua printre plantatiile insulei si in centrele de prelucrare reprezinta un pun prilej pentru a lua contact direct cu o civilizatie saraca dar extrem de interesanta si...pura.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.