Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere intr-o capitala a luxului

In doar cativa ani, Moscova a devenit una dintre cele mai importante destinatii pe harta mondiala a luxuluidaca nu chiar cea mai importanta. Desemnata doi ani la rand drept cel mai scump oras din lume, Moscova se mandreste in prezent si cu statutul de capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lume. O bijuterie in toata puterea cuvantului, de o incredibila frumusete arhitectonica.

In doar cativa ani, Moscova a devenit una dintre cele mai importante destinatii pe harta mondiala a luxului…daca nu chiar cea mai importanta. Desemnata doi ani la rand drept cel mai scump oras din lume, Moscova se mandreste in prezent si cu statutul de capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lume. O bijuterie in toata puterea cuvantului, de o incredibila frumusete arhitectonica.

Cel mai scump oras al lumii

Daca v-ati programat un sejur in capitala Rusiei ar fi bine sa aveti buzunarele pline. Moscova a fost desemnata anul trecut, pentru a doua oara consecutiv, cel mai scump oras al lumii, devansand Londra, Seul, Tokio sau Hong Kong. Luand ca baza de calcul costul vietii in orasul New York, Mercer Human Resource Consulting a conchis ca este cu 34,4% mai scump sa traiesti in Moscova (indicatorii folositi au fost pretul locuintelor, transport, alimentatie, articole vestimentare, bunuri de larg consum si divertisment).

Citeネ冲e ネ冓:

De altfel, pana nu demult, Rusia era obsedata de ideea de lux. Orice nou produs aparut pe piata, indiferent ca era vorba de un proiect imobiliar, un restaurant, o marca de vodka sau ciocolata, trebuia pozitionat in segmentul de lux. Intre timp insa, lucrurile s-au mai asezat.

Capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lume

Conform Forbes, Moscova este si capitala cu cei mai multi miliardari in dolari din lume (aprox. 50), care controleaza aproape o cincime din economia tarii. O turnura extrem de interesanta, daca ne gandim ca in urma cu 15 ani numarul acestora era egal cu zero. Un raport dat publicitatii in urma cu cateva luni, a scos in evidenta un alt aspect interesant: Mercedes-Benz a vandut in Moscova in 2006 mai multe automobile decat in toata Europa de Vest.

Orasul este impanzit de panouri publicitare care prezinta produse de lux, strazile sunt ticsite cu masini de sute de mii de euro. Peste noapte apar imobile impunatoare la standarde occidentale, mall-uri si vile de lux. Hotelurile de cinci stele sunt pline la refuz.

Citeネ冲e ネ冓:

Kremlinul

Cu o suprafata de 800 kmp, orasul de tip radiar concentric, are in centru Kremlinul, iar in apropierea acestuia, Piata Rosie. Kremlinul din Moscova este cel mai cunoscut kremlin (citadela ruseasca). Este un complex fortificat care include palatele Kremlinului (Palatul Fatetelor, Palatul Terem) si catedralele Kremlinului (Catedrala Adormirii, cea a Bunei Vestiri si Catedrala Arhanghelului Mihail) care domina Piata Rosie.

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.