Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in cea mai insorita insula a Europei

A treia insula ca marime a Greciei este oficial si cel mai insorit loc al Europei. Supranumita insula all-inclusive, Rhodos se bucura de o popularitate favorabila datorita numeroaselor facilitati turistice, a bazei hoteliere solide si a peisajelor incredibile. Insula fluturilor sau a trandafirilor are un sezon turistic extrem de lung datorita pozitiei privilegiate si a climei favorabile. Rhodos este destinatia perfecta de vacanta din mai pana in noimebrie. Cei 220 de kilometri de coasta, plajele superbe si orasele medievale, atitudinea ospitaliera a localnicilor precum si preturile relativ accesibile fac din Rhodos una dintre cautate destinatii pe piata turistica din Romania.

Cel mai important obiectiv al insulei este insa Rhodosul – orasul resedinta care are o multime de obiective de un real interes.

Cu o vechime de 2500 de ani, orasul este vestit pentru Colossul din Rhodos – una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Portul vechi, numit Mandraki este probabil cea mai vizitata arie a orasului. Influentele arhitecturale sunt in mare parte de provenineta italiana cu toate ca se pastreaza inca multe ruine din perioada elena. Aquariumul, Muzeul Arheologic, parcul Rodini, vechiul oras medieval, Palatul Marilor Maestri, bisericile bizantine, vechile moschei, Strada Cavalerilor si porturile sunt doar cateva dintre atractiile vechiului Rhodos.

Istorie si cultura

Daca ajungeti in Rhodos nu trebuie sa ratati vizitarea celor patru orase istorice ale insulei: Rhodos, Lindos, Kamiros si Ialysos. Multitudinea monumentelor si a ariilor protejate care dezvaluie minunile Greciei antice merita vazute chiar daca nu aveti la dispozitie decat cateva ore. Bogatia arheologica a acestei insule reprezinta una dintre principalele atractii ale zonei iar excursiile de acest gen pot fi cumparate de la fata locului chiar daca ele nu intra in pachetului turistic initial.

Citește și:

Rhodos a fost locuita inca din Epoca de Piatra. Cretanii au fost se pare primii care si-au construit asezari pe acest teritoriu. Fenicienii si-au intemeiat si ei cateva centre de putere pe insula pana la Razboiul Troian. La inceputul erei noastre (297) Rhodos devine provincie a Imperiului Roman pentru ca in secolul al VII-lea sa fie invadata de arabi. La inceputul mileniului doi insula intra sub juristrictia Contantinopolului pana cand devine posesiune a Cavalerilor Ioaniti.

Acestia au oferit insulei un caracter aparte construind mai multe biserici, spitale, ziduri si palate. In secolul al XVI-lea Rhodos devine parte a Imperiului otoman si ramane “fief” turcesc pana in 1912 cand are loc retragerea civila si militara. Insula este preluata de italieni iar dupa cel de-al doilea Razboi Mondial atat Rhodos cat si celelalte insule ale arhipeleagului Deodecanese devin parte a Greciei insulare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.