Setari Cookie-uri

Luna de miere pe cea mai verde insula

Corfu se afla pe coasta vestica a Greciei, in nordul Marii Ionice. Multi nu stiu ca aceasta insula, cu o suprafata de aproximativ 600 de kilometri patrati, este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanta) decat de coasta Greciei. Corfu este o destinatie binecunoscuta in intreaga lume. Insula a fost intens prmovata turistic fiind, la un moment dat, una dintre cele mai distinse atractii turistice ale Greciei. Astazi insula miraculoasa reprezinta un paradis turistic. In Corfu preturile sunt mici, natura generoasa, serviciile excelente, plajele largi si primitoare, iar facilitatile turistice depasesc cu mult standardele balcanice.

Perithia – micul orasel, vechi de peste sase secole, se alfa in nordul insulei, intre statiunile Kassiopi si Acharavi. Orasul este complet parasit, dar reprezinta- datorita stradutelor inguste, cladirilor vechi si tavernelor traditionale – unul dintre cele mai inedite obiective ale insulei. Se pare ca bazele localitatii au fost puse in secolul al XIV-lea, in perioada bizantina.

Palatul Achillion – este unul dintre locurile in care un aparat de fotografiat reprezinta o necesitate. Aceasta splendida cladire monument se afla in satul Gastouri si este construita intruna dintre cele mai frumoase gradini ale insulei. Palatul a fost resedinta de vara Elsabetei (Sissy), sotia imparatului Austriei.

Preturi si oferte

Chiar daca insula nu este foarte scumpa, obiectivele turistice sunt numeroase astfel incat un buget generos este bine venit. Exista o multime de atractii in Corfu – iar prima dintre ele este explorarea insulei, fie cu masina fie cu ajutorul barcilor sau a vaporaselor. Exista o multime de parcuri tematice, gradini, centre comerciale, cluburi, discoteci, muzee sau situri arheologice raspandite pe toata insula, dar care merita intraga atentie.

Citește și:

Un sejur de sapte zile pe insula Corfu incepe de la 100 de euro de persoana (cazare in vile si transport cu autocarul). Mai multe detalii gasiti aici.

Sursa: Lazy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Lazy:

TOP - Vacante all inclusive in insulele grecesti

Un spa…delicios

Saint - Tropez: Oaza de liniste a miliardarilor

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.